Hlavní obsah

Soukromá místa Marty Kubišové. Ukázala, kde vyrůstala i kam ji zahnali komunisté

Moje místa: S Martou Kubišovou v Poděbradech, kde vyrůstala, i v psí kavárně, kde si dává schůzky dnes.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Slavná zpěvačka a disidentka pozvala kamery Seznamu do VIP zákulisí, kam se lidé běžně nepodívají. Vzala nás do Poděbrad, kde vyrůstala, i mezi svá milovaná zvířata.

Článek

I s vyznamenáním na maturitním vysvědčení mohla studentka, která měla sen stát se lékařkou, skončit za minulého režimu jako dělnice ve sklárnách. Nesměla studovat, protože její rodina měla politické škraloupy. Jak s tím souvisí rentgen? A jak vdova po generálu Mašínovi?

Kolonáda, kde si začala přivydělávat zpíváním. Poděbradské gymnázium. Dům, kde vyrostla. A také natáčení pořadu Chcete mě?, psí kavárna, kde si v Praze dává schůzky, a sídliště, kam denně nosí tašky jídla toulavým kočkám.

Dokázala Marta Kubišová nerozmazlit vymodlenou dceru, když první těhotenství skončilo tragicky? Jak snášela výslechy na StB? A proč dcera Kateřina nechtěla přistoupit na změnu, že se maminka–úřednice s pevnou pracovní dobou má znovu postavit na pódia?

Odpovědi naleznete v úvodním videu v pořadu Moje místa.

Moje místa s Martou Kubišovou vysílala Televize Seznam v premiéře ve středu 4. září od 21 hodin. Následoval pořad Intimní zpovědi Marty Kubišové – hloubkový rozhovor, který je sondou do života známých Čechů a Slováků.

Pustit si jej můžete níže:

Intimní zpovědi: „Demencí netrpí ten nemocný, ale jeho okolí,” svěřila zpěvačka zkušenost z posledních let se svou maminkou.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

Starší vydání obou pořadů najdete na portále www.televizeseznam.cz.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované