Hlavní obsah

S pásem se neusíná tak pohodlně, jak jsem myslela, vtipkuje boxerská šampionka Bytyqi

Rozhovor se světovou šampionkou v boxu do 47 kilogramů Fabianou Bytyqi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Český box má novou světovou šampionku! V titulovém zápase WBC v Ústí nad Labem se jí stala dvaadvacetiletá Fabiana Bytyqi.

Článek

Češka s kosovskými kořeny porazila v titulovém zápase lehké minimuší váhy do 47 kilogramů Britku Denise Castleovou na body. Její soupeřka přitom byla o čtyřiadvacet let starší. Souboj benjamínka s veteránkou tak nakonec dopadl podle očekávání a Fabiana s trefnou přezdívkou „Andělská pěst" si může užívat nablýskaný mistrovský pás.

"Asi budu brečet. Je to nepopsatelný, je to silný pocit. Po čtyřech kolech jsem se dozvěděla, že vedu, tak jsem se uklidnila. Potom se mi boxovalo hezky," popisvoala tehdy nová světová šampiónka ještě v ringu své pocity.

Nabytím svého titulu tak překonala svého trenéra, fenomenálního českého boxera Lukáše Konečného. Žák předčil svého učitele, Konečný se totiž během své kariéry stal pouze dočasným světovým šampionem.

Bytyqi teď bude muset svůj pás obhajovat, v budoucnu bude přemýšlet i o přechodu do vyšší váhové kategorie. Do mnohem lépe prosperujícího prostředí MMA se ale zatím nechystá.

Reklama

Související témata:
Fabiana Bytyqi

Doporučované