Hlavní obsah

S Pražákem se na byznysu domluvím, horší je to s „náplavami“ z Moravy, říká ostravský magnát

Jaká byla největší chyba v bitvě o Vítkovice? Uvěřil jsem, když jsem neměl, říká Jan Světlík.Video: Adam Junek

 

Reklama

Jan Světlík otevřeně o rozpadu strojírenských Vítkovic. Miliardář Dobrovský o vášni k focení. A kde ve světě najdete nejvíc boháčů?

Článek

Říkám tomu fázová proměna, kdy se z Ostraváka stává pražská „náletová dřevina“ a tváří se, že vůbec o svých kořenech neví. A ta probíhá v Klimkovickém tunelu pár kilometrů od Ostravy. Měl jsem za to, že se to týká hlavně politiků, ale platí to i v byznyse, popisuje v novém díle pořadu Barvy byznysu ostravský podnikatel Jan Světlík.

„S Pražákem se na byznysovém projektu bez problémů dohodnu, s náletovou dřevinou je potíž,“ odpovídá na otázku, zda v podnikatelském světě funguje regionální pospolitost. „Domluvit se na dlouhodobých projektech se tady moc nenosí, případ od případu ano,“ dodává dlouholetý vládce strojírenských Vítkovic, které poslední tři roky čelí krizi, a řada firem z impéria skončila v úpadku nebo musela změnit majitele. Právě o tom a budoucnosti vítkovického holdingu mluví otevřeně v pořadu Barvy byznysu Světlík, který dříve patřil mezi nejbohatší české byznysmeny.

Druhý díl pořadu Barvy byznysu s miliardářem Janem Světlíkem.Video: Adam Junek

Do prostředí boháčů nahlíží tento díl ekonomického magazínu Televize Seznam i z jiných úhlů. Svět fotografie objevujeme s miliardářem a vášnivým fotografem Janem Dobrovským. A dozvíte se také, kde se vyskytuje nejvíce dolarových milionářů a kolik utrácejí za módu přední evropské aristokratky.

Pořad Byznys vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den od 14:00 a od 22:30.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod ZDE.

Reklama

Doporučované