Hlavní obsah

S Ťokem se ve vládě nepočítalo. Proč Babišův otloukánek zůstal?

Ministerský předseda se obklopil lidmi, kteří jsou k němu bez výhrad loajální, říká v rozhovoru reportér Václav Dolejší.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Co se odehrává uvnitř ANO? A kdo zaplnil mezery po osobnostech, které premiéra-miliardáře opustily?

Článek

Téměř pět měsíců, během nichž vládl v Česku bez důvěry tým Andreje Babiše, přineslo samotnému Babišovi jeden osobní efekt. Bez velkého rozruchu opustili jeho blízké okolí lidé, kteří s Babišem a jeho hnutím ANO bezvýhradně nesdíleli společné postoje či zájmy.

Někdejší výrazné tváře z Babišových billboardů jako Martin Stropnický či Robert Pelikán zmizely z vlády a prostředí české politiky vůbec. A teď, když Babiš přepřahá na novou vládu, opustila tým i Karla Šlechtová.

Co se odehrává uvnitř ANO? Kdo zaplnil mezery po těch, kteří miliardáře opustili? A proč v Babišově druhém vládním týmu zůstal ministr dopravy Dan Ťok, který to od svého stranického šéfa dlouhodobě schytával a sám ještě v květnu tvrdil, že v novém kabinetu nebude pokračovat, přesněji, že se mu „nechce“? Podrobnosti v rozhovoru politického zpravodaje Televize Seznam Václava Dolejšího s novinářkou Sabinou Slonkovou.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: S Václavem Dolejším o situaci v ANO, Terezou Willoughby o karlovarském festivalu a Adamem Sušovským o fenoménu Jícha. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované