Hlavní obsah

Sabina Feldmanová se vydala na sólovou dráhu

Sabina Feldmanová.Video: Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Známá česká vokalistka Sabina Feldmanová míří na sólovou dráhu. Ve studiu právě nahrává své debutové album. Kromě vokálů má zkušenost i s muzikálem, v alternaci dvou hlavních rolích se objevila ve Sněhové královně.

Článek

Sabina Feldmanová si říká SA B. Dříve měla vokální skupinu, ve které působila jako lead singer. Objevila se jako vokalistka u Petra Muka, skupin Elán, 100 °C nebo United Flavour. U poslední jmenované kapely si jí všiml producent Djei Gogo, který ji popostrčil k tomu, aby zkusila sólovou dráhu. Společně tak nahrávají její první sólové singly.

„Poté, co skončila a capella a řešilo se, co dál, přišel Djei, můj producent, a říkal: Proč proboha pořád děláš backvokály, pojď udělat něco vlastního. Takže před čtyřmi roky u mě tahle přeměna začala,” říká zpěvačka Sabina Feldmanová.

Ovšem vokálový a sólový zpěv jsou dvě zcela odlišné disciplíny. K sólovému zpěvu totiž také bezesporu patří notná dávka herectví a pořádná porce frontmanství. Otázkou tak je, zda se člověk sólovým zpěvákem rodí, nebo se k tomu může vypracovat.

„Samozřejmě, že být backvokalistka je strašně jednoduché. Jedeš si se všemi, jsi někdy v pozadí. A když to tak řeknu, děláš něco, co je hezké. Ještě hezčí, když to přeženu. Mít na to stoupnout si před lidi a být sama za sebe vpředu byla pro mě velká změna,“ upřesňuje zpěvačka Sabina Feldmanová.

Více o tom, jak se jí daří změnit disciplínu, můžete sledovat v úvodním videu.

Reklama

Doporučované