Hlavní obsah

Sáblíková se postavila za trenéra. Nemyslím si, že by Erbanové někdo ubližoval, říká

Reklama

Ve sporu mezi Karolínou Erbanovou a rychlobruslařským trenérem Petrem Novákem se Martina Sáblíková postavila za reprezentačního kouče.

Článek

Českým sportem v posledních dnech otřáslo oznámení o ukončení kariéry teprve pětadvacetileté rychlobruslařky Karolíny Erbanové. Bronzová medailistka z letošní olympiády vydala prohlášení, ve kterém označila za viníky český rychlobruslařský svaz v čele s trenérem Petrem Novákem.

Historicky nejúspěšnější česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se nyní postavila za svého dlouholetého trenéra Petra Nováka. „Co vím, tak spolu s Petrem v posledních měsících vůbec nekomunikovali, takže těžko mohlo docházet k nějakým konfliktům,“ píše Sáblíková na svou facebookovou stránku.

Erbanová se totiž v roce 2014 rozhodla, že se vydá raději zahraniční cestou a začala trénovat v Nizozemsku, kde před nadcházející sezonou musela skončit kvůli problémům celého nizozemského rychlobruslení. Pětadvacetiletá rodačka z Vrchlabí se tak začala připravovat společně s polskou reprezentací, ale během tohoto týdne překvapila tím, že ukončila kariéru.

„Naše vztahy se jejím přesunem do Nizozemska sice narušily, ale nedošlo k tomu, že bychom jí nepřáli úspěch. Když například vyhrála ME v Holandsku, přišli jsme jí pogratulovat a všichni s ní poslouchali uprostřed staďáku českou hymnu. Z každé české medaile jsme měli radost, protože pomáhala českému rychlobruslení,“ pokračuje Sáblíková.

Erbanová po svém prohlášení na další otázky nejen Seznamu prozatím nereaguje. Připomeňte si, co všechno napsala bronzová medailistka z letošních her v Pchjongčchangu.

Reklama

Doporučované