Hlavní obsah

Sahara přece nemůže být větší než Mexiko! Trump navrhl postavit další zeď proti migrantům

Foto: Shutterstock.com

Americký prezident Donald Trump.

Reklama

Americký prezident Donald Trump navrhl španělské vládě řešení migrační krize ve Středozemí. Země má prý napodobit jeho politiku a postavit zeď přes Saharu.

Článek

Šéf Bílého domu navrhl, aby španělská vláda postavila zeď přes africkou poušť Saharu, která by zastavila migraci přes Středozemní moře. Uvedl to španělský ministr zahraničí Josep Borrell na pracovním obědě v Madridu. Informace se pak rychle rozšířila ve španělských médiích, všímá si The Guardian.

„Saharská hranice nemůže být větší než naše hranice s Mexikem,“ pronesl Trump, když mu španělští diplomaté připomněli, že Sahara je dlouhá přes pět tisíc kilometrů. Španělské ministerstvo zahraniční nechtělo Borrellovo vyjádření blíže komentovat.

Donald Trump slíbil Spojeným státům ve své volební kampani vybudování „velké a krásné zdi” na hranici USA a Mexika, která je asi 3 200 kilometrů dlouhá. Podobný plán by však byl na Sahaře komplikován skutečností, že Španělsko má pouze dvě enklávy na severu Afriky. Případná zeď by pak musela být postavena na cizím území, nehledě na extrémní konstrukční podmínky.

Reklama

Doporučované