Hlavní obsah

Samsung během Oscarů ukázal svůj nový sklápěcí telefon

Ilustrační fotografie.

Reklama

Jihokorejská společnost Samsung Electronics, největší výrobce smartphonů na světě, ukázala během udělování Oscarů svůj nový sklápěcí telefon s ohebným displejem.

Článek

Reklama na nový telefon Galaxy Z Flip byla vysílána pouze ve Spojených státech, a to s dvoudenním předstihem před oficiálním představením nového „véčka“ v San Franciscu.

Krátká reklama ukazuje čtvercový sklápěcí telefon v černém a fialovém provedení, který má kromě ohebného displeje ještě menší displej na notifikace na vnějším plášti. Přístroj podle nového šéfa mobilní divize Ro Te-muna ztělesňuje snahu společnosti „definovat novou epochu“.

Agentura Bloomberg dříve přinesla zprávu, že Samsung připravuje speciální řadu tohoto telefonu s americkým módním návrhářem Thomem Brownem.

Očekává se, že nový přístroj bude levnější než větší model Galaxy Fold, který Samsung uvedl v září a v České republice se prodává za necelých 54 000 korun.

„Nový Galaxy Z Flip přitáhne pozornost na značku Samsung a pomůže jí lépe soupeřit s drahými modely Applu,“ myslí si analytik Tom Kang ze společnosti Counterpoint. Dodal, že Samsung se objevil v čele trhu telefonů s ohebnými displeji v momentě, kdy se na něj chystali vstoupit čínští výrobci.

Samsung má v úterý 11. února v San Franciscu představit vedle svého nové „véčka“ ještě tři modely řady S, a to S20, S20+ a S20 Ultra.

Reklama

Doporučované