Hlavní obsah

Šance odhalit vraždu Mrázka povadla. Kmotrova bodyguarda chce osvobodit i žalobce

Policie věřila, že získá nové informace o vraždě kmotra Mrázka. Ale nestalo se tak.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Když policie loni na jaře zatkla Pavla Šrytra, doufala, že se od něho dozví nové informace k Mrázkově vraždě. Nestalo se tak.

Článek

Policii se začíná hroutit naděje, že by objasnila jedenáct let starou vraždu krále podsvětí Františka Mrázka.

Novou šanci rozplést jeden z největších pomníčků poslední doby spojovali kriminalisté s případem Pavla Šrytra, jehož loni v březnu obvinili z vraždy jiného šéfa podsvětí Antonína Běly z roku 1996.

Šrytr je bývalým členem policejního Útvaru rychlého nasazení, který po listopadové změně režimu opustil státní služby a jako bodyguard pracoval nejdříve pro Bělu a poté právě pro Mrázka.

Policie proto věřila, že mu dokáže nejen vraždu Běly, ale že od něj jako od obžalovaného získá důležité informace k Mrázkovu případu.

Šrytr však nepromluvil, a když v úterý v soudním procesu v kauze Bělovy vraždy zazněly závěrečné řeči, navrhla státní zástupkyně překvapivě Šrytrovo osvobození.

Konstatovala, že je sice řada nepřímých důkazů, ale nepodařilo se prý vyloučit, že vraždu nemohl spáchat někdo jiný.

Policisté přitom loni Šrytra obvinili jenom několik dní před promlčením zločinu. Běla byl zavražděn v dubnu 1996 ve své vile v Úvalech u Prahy, kdy do jeho vily vniklo pětičlenné komando.

Vražda se stala v době, kdy už Šrytr pracoval pro Františka Mrázka a spekulovalo se o tom, že právě Mrázek si mohl Bělovu vraždu objednat.

Soud si po závěrečných řečech vzal týden na rozmyšlenou. Rozsudek má vyhlásit v úterý 26. září.

Reklama

Související témata:

Doporučované