Hlavní obsah

Santa Claus musí používat Zoom. Svátky to prý nezmění

Podívejte se, jak se Santa naučil používat videokonferenci na Zoom.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Zoom, který letos vlivem pandemie už více než šestinásobně zvýšil svoji tržní hodnotu, bude využívat i Otec Vánoc. Britskou agenturu Santa Clausů podpořil i zakladatel Wikipedie. Online služba běží od tohoto týdne.

Článek

Londýnská agentura Ministry of Fun dodává do obchodních domů Santy Clause, touto dobou má obvykle až 1000 rezervací. Letos to prý však bude sotva 15 procent. Proto Ministry of Fun spouští digitální alternativu a zacvičila Santy v tom, co je v roce 2020 naprostý základ - v online videohovorech.

+2

„Santa je velmi stár a občas i docela bručoun, a naučit se tyhle nové technologie může být pro takového starého psa obtížné, ale dokázal jsem to, a každé dítě mě může navštívit, což jsem velmi rád, že můžu říct,“ vysvětluje jeden Santa Claus pro agenturu AP.

Dárek od 300 do 900 korun

Služba Santa HQ běží od středy až do Štědrého dne. Je dostupná na webu pod stejným jménem a funguje také prostřednictvím mobilních aplikací pro iOS i Android.

Nabídka? Balík s 32 videi se zpíváním, tanečky i radami kutilům za 13 dolarů, předtočená zpráva od Santy za 26 dolarů, nebo hlavní atrakce, tedy online videohovor za 40 dolarů, což je v přepočtu skoro za 900 korun.

Kolem 600 korun přitom stály nejlevnější tradiční sedánky v obchoďácích. Doba se ale mění i podle zakladatele Wikipedie podporujícího projekt. „Tento rok je vůbec poprvé počet minut, které lidé strávili na Zoomu, vyšší než počet minut, které strávili na Facebooku,“ vysvětluje Jimmy Wales.

Sedánky na webu a ne v obchodech však podle Santů atmosféru svátků nemění. Je to prý pouze jeden dílek skládačky, kterou je celý duch Vánoc.

Reklama

Doporučované