Hlavní obsah

Saskou Kamenici čekají největší protesty od vraždy 35letého Němce, fotbal je odložen

Demonstrovat se v Saské Kamenici bude od dopoledne až do večera.Video: Reuters

 

Reklama

Ve východoněmecké Saské Kamenici dnes budou protestovat odpůrci migrace i protivníci krajní pravice.

Článek

Dnešních demonstrací v Saské Kamenici by se mělo zúčastnit několik tisíc lidí. Saská policie povolala posily po zdrcující kritice, která se na ni snesla v minulých dnech. Přijedou jednotky i z dalších spolkových zemí.

Jako první ještě dopoledne ulicemi města projde pochod mírových skupin. Ve tři hodiny odpoledne by měl začít protest proti pravicovým extremistům a o hodinu později začnou demonstrovat stoupenci pravicového sdružení Pro Chemnitz.

Na pátou hodinu odpolední je pak naplánován hlavní protest, který organizuje protiimigrační Pegida a Alternativa pro Německo. Kvůli vraždě Němce, z které policie podezřívá dva cizince, je v Saské Kamenici velmi rušno celý týden.

Při nedělních a pondělních demonstracích docházelo k násilnostem ze strany extremistů, kteří napadali lidi neněmeckého vzezření.

Kvůli tomu, že Sasko ve městě soustředí velkou část svých vlastních sil, musel být v Drážďanech zrušen fotbalový zápas druhé nejvyšší soutěže. Odloženo bylo utkání druhé Bundesligy mezi domácím Dynamem Drážďany a Hamburgerem SV.

Reklama

Doporučované