Hlavní obsah

Český basketbalista Satoranský se odmítl sejít s Babišem, který přišel na jeho zápas v NBA

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu.

Reklama

Český premiér se s manželkou zašel podívat na zápas Tomáše Satoranského v NBA, ke schůzce ale nedošlo.

Článek

Andrej Babiš je právě na třídenní návštěvě USA a během svého programu se v hlavním městě vydal i na středeční zápas NBA mezi místními Wizards a Dallasem. V řadách Washingtonu hraje také jediný Čech v lize Tomáš Satoranský. Ke společnému setkání ale navzdory očekávání nedošlo. Satoranský Babiše odmítl.

„Osobní setkání jsem odmítl, na zápas však může dojít kdokoliv,“ napsal Satoranský v soukromé konverzaci na Facebooku fanouškovi, který se jej ptal, jestli k setkáni s premiérem dojde. Obrázek komunikace následně zveřejnil na svém profilu portál proBasket.cz.

Foto: proBasket.cz

Odpověď Tomáše Satoranského ke schůzce s Babišem.

Satoranskému se zápas povedl. Wizards vyhráli 132:123 a český rozehrávač nastoupil v základní sestavě a zaznamenal 14 bodů, osm doskoků, 11 asistencí a odehrál 41 minut, nejvíce ze všech hráčů večera.

Český rozehrávač tak znovu ukázal, že se po zranění největší hvězdy týmu Johna Walla stal jedním z tahounů Wizards.

Andrej Babiš, který byl na utkání společně se svojí ženou Monikou, tak zůstal „pouze“ v publiku. To dokazuje i video, které zveřejnila na svém Instagramu jeho žena.

Foto: Instagram Moniky Babišové

Monika Babišová je na zápase NBA.

Vrchol Babišovy návštěvy přijde ve čtvrtek. V Bílém domě jej večer přivítá prezident USA Donald Trump.

Předseda české vlády s ním chce jednat mimo jiné o možných amerických clech na evropské automobily, o obranné a bezpečnostní spolupráci nebo o situaci v Sýrii, kde česká ambasáda zastupuje i zájmy USA.

Babiš má v plánu Trumpovi nabídnout také pozvání do Česka od prezidenta Miloše Zemana. V pondělí před odletem řekl, že by mohl Trumpovi navrhnout Česko jako možné místo pro případný summit amerického prezidenta s jiným světovým státníkem. Nebylo by to poprvé, v roce 2010 se v Praze sešli tehdejší prezidenti Spojených států a Ruska Barack Obama a Dmitrij Medveděv.

Podívejte se na Moje místa s Tomášem Satoranským

Moje místa s Tomášem Satoranským.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované