Hlavní obsah

Šaty Marie Zelené oslavují krásy Čech a Slovenska. Představí je na Československém festivalu

Organizátoři Československého festivalu představili jeho program.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

8. a 9. září proběhne na Staroměstském náměstí v Praze Československý festival. Jeho program představili pořadatelé na tiskové konferenci, jejíž součástí byla i módní přehlídka šatů Marie Zelené.

Článek

„Pro Česko už dělám dlouho. V začátcích jsem spolupracovala s Českou Miss a tenkrát jsem vytvořila šaty k reprezentaci ČR. Pak jsem začala dělat šaty s heraldickými znaky a šaty k barvám vlajek měst. No a teď jsem začala dělat šaty s obrazy,“ říká módní návrhářka Marie Zelená.

Šaty vytváří společně se svou dcerou Martinou Hrnčířovou. Tematicky se samozřejmě drží krás Česka a Slovenska. Obrazy na jejích šatech tak vyobrazují to nejhezčí, co je u nás k vidění. Jedny z nich oblékla na přehlídce i modelka Eliška Bučková, pro kterou je téma Československa srdeční záležitost.

„Československo je pro mě velmi důležité. Česko jako takové miluji a jsem Moravačka, která bydlí u hranic Slovenska, moje sestra tam dokonce žije. Já to beru tak, že jsme jedna země. Jsem slovanské děvče. Jsem patriotka a máme nádhernou zemi. Díky tomu, že mám možnost cestovat po celém světě, tak se vždycky vracím a říkám si, že to tu máme stejně nejkrásnější,“ nešetří chválou na rodnou krajinu modelka Eliška Bučková.

Festival nabídne interprety z Česka i Slovenska a také množství tradic a zábavy pro veřejnost.

Více o festivalu se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované