Hlavní obsah

Sazka podává žádost o další italskou loterii, chce i do Británie a Francie

„Sazka Group chce hrát v Evropě první housle,“ říká v rozhovoru pro Byznys Seznam Robert Chvátal šéf Sazka Group.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Musíme hrát v Evropě první housle. Jsme dostatečně velcí a dostatečně zkušení. Zítra budeme podávat naši nabídku i na jednu ze dvou licencí v Itálii,” řekl v pořadu magazín Byznys šéf Sazka Group Robert Chvátal. Italský trh je největším loterijním trhem v Evropě.

Článek

Sazka už v Itálii působí – spolu s tamním parterem Lottomatica provozuje loterii Lotto. V té jí ale patří minoritní podíl. Nově by pod sebe chtěla získat další loterii, která kromě číselných her nabízí i v Česku známý Eurojackpot. Tentokrát by Sazka chtěla mít podíl stoprocentní.

Tím ale zahraniční plány Sazky nekončí. V hledáčku má i britskou národní loterii. I proto zvažuje vstup na britskou burzu.

„Pokud česká Sazka ukáže záměr se zajímat o anglickou loterii, tak to, že budeme kotovaní na burze, by nám mohlo pomoci, ale není to podmínka,“ říká Chvátal s tím, že teď se bude Sazka Sazka Group účastnit konzultací s regulátorem. Do roku 2023 má licenci na britskou národní loterii společnost Camelot. Sazka by tedy na licenci mohla dosáhnout až poté. „Je to ale tak ohromný počin, že je potřeba začít brzy,“ dodává Chvátal s tím, že zájem Sazka Group projeví i v případě privatizace francouzské loterie.

Sazka Group od roku 2016 prostřednictvím akvizic vstoupila na rakouský, chorvatský, řecký i italský trh. V Evropě je největším poskytovatelem číselných loterií.

Reklama

Související témata:

Doporučované