Hlavní obsah

Sázkaři mají jasno. Prezidentem bude znovu Miloš Zeman

Jak ovlivnila kandidatura Mirka Topolánka prezidentský souboj? I o tom v rozhovoru s Pavolem Boškem, bookmakerem Tipsportu.

 

Reklama

Už za dva měsíce budeme znát jméno nového českého prezidenta. Obhájí svůj post Miloš Zeman, nebo ho vystřídá někdo z jeho vyzyvatelů?

Článek

Sázkové kanceláře mají jasno. Oni i sázející vidí jako jasného favorita prezidentského klání Miloše Zemana.

Ve všech sázkových kancelářích, které sázky na příští hlavu státu nabízejí, má Miloš Zeman nejnižší kurz. Fotbalovou terminologií je tedy mírný favorit. Do druhého kola by ho měl podle bookmakerů doprovodit bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš. Zamíchat pořadím může ale podle sázkových kanceláří i Mirek Topolánek, jehož ohlášená kandidatura vyvolala mezi sázkaři velký zájem.

„Začínal s kurzem 1 ku 60, dnes má kurz jedna ku šesti,” říká bookmaker společnosti Tipsport Pavol Boško. Naopak outsiderem je zatím Petr Hannig. Třeba Fortuna na něj vypsala kurz 1 ku 450.

Prezidentské volby jsou z pohledu sázek atraktivní událostí. „Poslední prezidentské volby pro nás představovaly objem sázek asi 30 milionů korun, tentokrát očekáváme, že by výsledný údaj mohl být i dvojnásobný,” říká Petr Šrain, mluvčí Fortuny.

Sázky na příštího prezidenta kanceláře přijímají už zhruba rok - největší nápor ale očekávají až v posledních dnech před volbou.

Reklama

Doporučované