Hlavní obsah

Sázkaři využívají karanténu Pardubic, na juniory se sázely miliony

Foto: Profimedia.cz

Dalším soupeřem pardubického Dynama je Litvínov. Podle informací Seznamu by k pátečnímu utkání mělo dojít i přes snahu Východočechů zápas odložit.

Reklama

V souvislosti s pardubickým hokejem nepadají v posledních letech zrovna pozitivní slovní spojení. Nevalná situace kolem Dynama pokračuje i v této sezoně. Východočeši jsou po patnácti kolech poslední a momentálně je sužují i zdravotní komplikace v kabině. V okleštěné sestavě budou Pardubice s největší pravděpodobností muset nastoupit i v pátečním klání proti Litvínovu. Kolem krouží lační sázkaři.

Článek

Pardubičtí hokejisté mají za sebou program hrůzy. Ze smrtelné série šesti zápasů proti špičkovým soupeřům (Liberec, Plzeň, Třinec, Sparta, Kometa, Mladá Boleslav) vyválčilo Dynamo ucházejících 7 bodů. Následující dva duely proti Karlovým Varům a Litvínovu měly být zásadní pro další vývoj sezony. Svěřenci Radka Bělohlava se měli prát o dvě důležité výhry. Proti Karlovým Varům však nastoupili kvůli epidemii střevní chřipky pouze junioři. Ti schytali debakl 0:8.

Utkání předcházela mediální přestřelka obou týmů. Vedení hokejových Pardubic vadila neochota Západočechů přesunout zápas na jiný termín, karlovarští funkcionáři zase kontrovali usnesením všech klubů z roku 2012, které hovoří o tom, že mistrovské extraligové zápasy nebudou odkládány z důvodu zdravotního stavu jednoho z týmů. K této kauze se na sociálních sítích vyjádřil například i renomovaný hokejový komentátor Robert Záruba.

O moc lépe na tom pardubický tým nebude ani v pátek, kdy do jeho arény přijede taktéž se trápící Litvínov. Pardubický generální manažer Martin Sýkora po nařízení týmové karantény na Twitteru uvedl, že bude žádat svého pátečního soupeře o odklad utkání. Podle informací Seznamu to ale vypadá, že se páteční duel na východě Čech odehraje.

„Odklad rozhodně není na pořadu dne. V situaci, v jaké se momentálně nacházíme, musíme zápas odehrát. Samozřejmě počítám s tím, že takové rozhodnutí vždy vyvolá nějaké reakce, ale myslím, že by mě fanoušci v Litvínově sežrali,“ říká trenér a předseda litvínovského klubu Jiří Šlégr. Jeho celek se momentálně nachází na 11. místě o pouhý bod před Dynamem a toužebně vyhlíží jakýkoliv bodový přísun do tabulky. Zápas proti oslabeným Pardubicím? Ideální příležitost.

Otázkou zůstává, v jaké sestavě Dynamo do tohoto utkání nastoupí. „Situace zůstává stále stejná. Pár hráčů sice dnes absolvovalo lehčí trénink, ale většina hokejistů je doma. Bude záležet na tom, co řekne týmový doktor, to je pro nás naprosto klíčové. Všichni hráči absolvovali krevní testy, takže rozhodnou jejich výsledky. To, kdo bude schopný v pátek naskočit, zatím nedokážu absolutně říci,“ řekl Seznamu generální manažer Martin Sýkora.

Mimochodem, úterní zápas mezi Karlovými Vary a Pardubicemi byl logicky nejsázenějším zápasem včerejšího programu 15. kola hokejové extraligy. „U naší sázkové kanceláře na tento duel sázkaři vsadili zhruba 6,5 milionu korun, sázkaři pak vyhráli něco kolem milionu korun. Nejvyšší sázka byla 120 tisíc korun na 8 a více gólů Karlových Varů, což byl správný tip, a sázkař bral 160 tisíc korun,“ říká manažer komunikace Tipsportu Jiří Hadrava.

Kurz na výhru Karlových Varů se zpočátku pohyboval kolem hodnoty 1,8. Těsně před utkáním ale byl kurz na výhru domácích zhruba 1,05. „První kurzové korekce proběhly ihned po zveřejnění informací, následně kurz postupně klesal v návaznosti na vklady sázkařů a detaily o rozhodnutí poslat na zápas juniory,“ doplňuje Petr Šrain ze sázkové kanceláře Fortuna.

České sázkové kanceláře jsou i proto zatím obezřetné. Páteční zápas mezi Pardubicemi a Litvínovem jako jediný zatím není v sázkových nabídkách vypsaný, bookmakeři čekají na informace z pardubické kabiny.

Reklama

Související témata:

Doporučované