Hlavní obsah

Sbírka pro pozůstalé po střelbě v nemocnici končí. Přišlo víc než osm milionů

Foto: Twitter.com/PolicieČR

Po střelbě Ctirada V. zůstalo sedm mrtvých.

Reklama

Sbírka pro pozůstalé po obětech prosincové střelby v ostravské nemocnici v úterý o půlnoci skončí. Přispělo víc než šest tisíc lidí, dohromady poslali přes osm milionů korun.

Článek

„Část z těchto peněz ve výši 7,55 milionu korun byla podle stanovených pravidel vyplacena pozůstalým a obětem zálohově již v únoru letošního roku. Zbývající částka, která se nashromáždí na účtu do konce března, bude podle stejného klíče rozdělena v dubnu,“ uvedla Petra Lampartová, náměstkyně ředitele pro ekonomiku a finance Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Fakultní nemocnice Ostrava

Kondolenční kniha v ostravské nemocnici.

Pokud někdo chce ještě během úterý pomoci, může tak učinit na účet číslo 73030761/0710. „Pokud někdo pošle peníze na sbírkový účet po tomto datu, banka mu je vrátí zpět automaticky,“ dodala Lampartová.

Neštěstí v Ostravě.

K tragédii došlo 10. prosince, kdy do čekárny v ostravské nemocnici přišel Ctirad V., který se zde také sám léčil, a začal střílet. Zabil šest lidí. Další člověk pak po dvou dnech podlehl zraněním. Střelec z nemocnice po střelbě utekl. Když jej začala pronásledovat policie, spáchal sebevraždu.

Reklama

Doporučované