Hlavní obsah

Schillerová si nechala nákladně předělat kancelář, Babišovi předtím stačila

Foto: ČTK, ČTK

Ministryně financí Alena Schillerová.

Reklama

Náklady na luxusní bydlení nedaleko pražské Pařížské ulice nejsou jediné, které stát vynaložil v souvislosti s vicepremiérkou a ministryní financí Alenou Schillerovou.

Článek

V době, kdy Schillerová vystřídala Andreje Babiše v křesle ministra financí, si nechala nákladně - se službami interiérového architekta - zrekonstruovat kanceláře v Letenské ulici.

Upozornil na to v posledním vydání časopis Neovlivní.cz. „Kanceláře přitom nebyly nijak zanedbané. Předchozím ministrem byl Andrej Babiš, který žádné úpravy nevyžadoval,“ informuje Neovlivní.cz.

Nadační fond proti korupci si od ministerstva vyžádal smlouvy a faktury k této dokumentaci. Z nich lze například vyčíst, že stržení koberce a přebroušení parket stálo 160 tisíc korun plus DPH, osvětlení vyšlo na 140 tisíc a daň a například textilie jen do privátní místnosti ministryně přišly bez DPH na šestadvacet tisíc.

Výraznou položkou byl i na míru upravený vlněný koberec, který přišel na 33 tisíc. „Jedná se o dodání a pokládku upraveného koberce na požadovaný tvar včetně obšití dle návrhu interiérového architekta,“ píše se v dokumentech.

Premiér Babiš se časopisu k informacím nevyjádřil. Na dotazy nereagoval.

Reklama

Doporučované