Hlavní obsah

Andělé ministryně Schillerové. Sem se ještě nikdo nepodíval

Neboli Václava Dolejšího: Alena Schillerová sedí jako poctivá úřednice s tužkou v ruce a papíry popsanými spoustou čísel. „Já jsem se kdysi potkala s irskou mystičkou Lornou Byrne, která je autorkou bestselleru Andělé v mých vlasech.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pořad Neboli Václava Dolejšího vyrazil s kamerou za ministryní financí. Nečekejte ale chladná čísla, Alena Schillerová se více než o ekonomické krizi rozpovídala o své překvapivé zálibě v mystice.

Článek

Na stole v kanceláři ministryně financí leží vedle sebe Hospodářské noviny s úvodním tématem „Motor české ekonomiky se zasekl“ o automobilovém průmyslu a lifestylový magazín Žena a život, který si na titulní straně klade otázku: „Jarní detox - ano, nebo ne?“

Alena Schillerová tady sedí jako poctivá úřednice s tužkou v ruce a papíry popsanými spoustou čísel. A tváří se, jako by bez emocí, vlastně pořád stejně. I když mohla z plného rozpočtu rozdávat, i když jí teď bude najednou chybět 300 miliard korun.

Před čísla, před něž byla po dva a půl roku zvyklá dávat znaménko plus, si s ledovým klidem píše minus. „A jak vám to pomůže, kdybych se tady z toho měla hroutit,“ říká a rozhodne se ukázat „tajnou místnost“ za svou kanceláří. Dveře na první pohled vypadají jako by šlo jen o nějakou skříň.

Uvnitř má Schillerová postel, kde se prý občas natáhne před večerním televizním vstupem. Ale co vás nejvíc překvapí - police jsou plné velké sbírky nejrůznějších andělů.

„Já jsem se kdysi potkala s irskou mystičkou Lornou Byrne, která je autorkou bestselleru Andělé v mých vlasech. Hodně mě to ovlivnilo, jde to zevnitř,“ vysvětluje Schillerová svou lásku k andělům. Zmíněná kniha je o andělských pomocnících, kteří nás neustále obklopují a pouze čekají na naši prosbu o pomoc.

Reklama

Doporučované