Hlavní obsah

Schillerová zruší kvůli boji s koronavirem Účtenkovku k EET

Foto: MF ČR

Ministryně financí Alena Schillerová.

Reklama

Ministerstvo financí zruší kvůli boji s koronavirem účtenkovou loterii k elektronické evidenci tržeb (EET). České televizi to řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Omezit chce i slevy na jízdném. Úspory mají připravit i další ministerstva.

Článek

„Začnu škrtat ve své kapitole, začnu tím, že zruším účtenkovou loterii, což je úspora teď hned rychlá 65 milionů korun ročně a raději je dám na roušky,“ řekla Schillerová ČT. Ministerstvo financí pořádá pro zákazníky účtenkovou loterii od 1. října 2017. Koncem loňského roku se přitom objevilo podezření, že loterie není regulérní a že se při ní obcházejí pravidla. Ministerstvo následně pozměnilo její pravidla.

Ministryně podle televize počítá také s omezením slev na jízdném pro žáky a studenty, chce, aby zůstaly jen penzistům.

V rámci tzv. liberačního balíčku připravilo ministerstvo také další opatření. Například lidé a firmy budou moci odevzdat daňové přiznání o tři měsíce později bez sankce, tedy do 1. července. Finanční správa nebude udělovat pokuty za pozdní odevzdání kontrolního hlášení a finanční a celní správa nebude po květnovém startu 3. a 4. vlny EET tři měsíce dávat pokuty za opožděnou registraci k EET a bude plnit jen poradní funkci.

Reklama

Doporučované