Hlavní obsah

Schumacherova vítězná formule z roku 2001 míří do dražby, stát má 4 miliony dolarů

Aukční síň Sotheby's nabídne Schumacherovu vítěznou formuliVideo: Reuters

 

Reklama

V listopadu bude na prodej formule stáje Ferrari, se kterou Schumacher v roce 2001 vyhrál Velkou cenu Monaka a mistrovství světa jezdců Formule 1.

Článek

Auto, se kterým Michael Schumacher vyhrál v roce 2001 Velkou cenu Monaka a mistrovství světa jezdců Formule 1, nabídne aukční síň Sotheby's v podzimní aukci. Formule je plně funkční a očekávaná cena je nejméně 4 miliony dolarů, v přepočtu téměř 90 milionů korun. Informaci přinesla agentura Reuters.

Ve čtvrtek aukční síň v Hongkongu formuli představila jako jednu z položek k prodeji na nadcházející aukci. Formule se následně vrátí do New Yorku, kde ji můžou zájemci 16. listopadu vydražit.

Podle aukční síně je nabízený model Ferrari F2001 nejdůležitějším moderním závodním autem Formule 1 a jedním z nejvýznamnějších a nejhodnotnějších závodních aut ve světové kolekci.

Kromě formule bude v aukci ke koupi také vzácná čínská keramika, která se podle očekávání prodá nejméně za 13 milionů dolarů, což je téměř 300 milionů korun. K vydražení budou dále šperky, mezi nimi například náramek Tutti Frutti ve stylu art deco od klenotnictví Cartier.

Video: Automobilka Ferrari slaví 70. let od založení, tak se její závodní auta vyvíjela v čase.

Historie značky Ferrari zaznamenala významný milník před 70 letyVideo: Reuters

Reklama

Doporučované