Hlavní obsah

Se spisovatelkou Obermannovou a herečkou Kohoutovou tam, kde jsou si všichni rovni. Umělci, blázni i srnky

Ukázka z pořadu Moje místa s Irenou Obermannovou a Berenikou Kohoutovou. Premiéru můžete sledovat v úterý 16. října od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dva životy a dva světy, které se spojují v jeden. Známá spisovatelka vás se svou dcerou, populární herečkou, provedou svými osudovými místy.

Článek

Magické pražské Nusle Ireny Obermannové stále nabízejí místa, kde jako by se zastavil čas. Postupně ale ustupují novým stavebním projektům. Podobně jako zamilovaný Žižkov herečky Bereniky Kohoutové, se kterou se podíváme nejen do její oblíbené hospody.

Světy obou žen se prolínají na Vyšehradě. Irena vysvětlí, proč je to pro ni nejmystičtější místo v metropoli, a Bereniku tady uvidíte na jedné z jejích divadelních scén. Pro obě jsou ale osudové Kytlice v bývalých Sudetech.

Jejich rodina tam má chalupu už několik generací a právě zde se odehrává příběh Ireniny detektivky Jasnozřivost. A jak říká: „Tady jsou si všichni rovni: blázni, pražští umělci i srnky.“

V osobním rozhovoru Irena prozradí, jak se vyrovnávala s kritikou, kterou vyvolala její kniha o vztahu s bývalým prezidentem Václavem Havlem. Řekne také, proč jako pětiletá skončila kvůli svému vzdoru v bezvědomí v nemocnici.

Berenika vysvětlí, proč nedokáže na rozdíl od své matky žít izolovaná od společnosti a proč je herecká kariéra něco, co by nechtěla, aby dělaly její děti. A vrátí se také ke svému mediálně ostře sledovanému rozchodu s bývalým partnerem.

Celý pořad Moje místa s Irenou Obermannovou a Berenikou Kohoutovou uvidíte v premiéře v úterý 16. října od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam. A malou ochutnávku v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované