Hlavní obsah

„Se svým jménem hazardovat nebudu.” Šéf rozhodčích Chovanec o temném zákulisí českého fotbalu

Chovanec: Stává se, že rozhodčí píská nakřivo. Dřív to ale bylo mnohem častější.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jako fotbalista a později trenér neměl problém použít na adresu rozhodčích i ostřejší výrazy. Teď se Jozef Chovanec ocitl v úplně opačné roli – českým fotbalovým rozhodčím šéfuje. A v jejich světě není o aféry a skandály nikdy nouze.

Článek

Tvrdí o sobě, že pozná, když rozhodčí píská nakřivo. „Stává se to, ale dřív k tomu docházelo mnohem častěji,” říká ve Výzvě. Vzhledem ke své nové funkci by měl být právě Jozef Chovanec garantem toho, aby rozhodčí dělali co nejméně chyb i bez zlého úmyslu.

Jeho komise vzniká v hektické atmosféře. Pokus spojit členy komise předchozí, vedené Michalem Listkiewiczem, s novými lidmi zatím přináší konflikty.

Zlou krev na prvním zasedání vyvolala i přítomnost Dagmar Damkové či Miroslava Tulingera, osob blízkých kontroverznímu funkcionáři Romanu Berbrovi. Chovanec je prý přizval jen jednorázově, jako experty.

„Do žádného politikaření vtahován být nechci. Byli tam, abychom dostali informace, které potřebujeme,” říká.

S Berbrem prý žádné vazby nemá. „S ním jsem své nominace v žádném případě nekonzultoval. Další lidi už k tomu, abychom věci řešili, nepotřebuju. Všechno, co budeme dělat, bude transparentní. Já se svým jménem hazardovat nebudu, půtek už bylo dost.”

Jak by pod novým šéfem měli fotbaloví rozhodčí fungovat? Kdo s Chovancem tvořil seznam jmen v nové komisi rozhodčích a jaká nejostřejší slova na adresu sudích ještě jako aktivní fotbalista použil? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované