Hlavní obsah

Se zpěvačkou Dashou na hřebeni Javorníků, v novém domě i na vyprodaném koncertu. „Tady všude je mi dobře”

Podívejte se na pořadu Moje místa se zpěvačkou Dashou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Šok. Tak Dasha popisuje svoje pocity, když se jako patnáctiletá holka z vesnice u Zlína ocitla v Praze na konzervatoři, přestože měla nasměrováno na střední hotelovou školu v Rakousku.

Článek

Vyhrála dvě talentové soutěže a nazpívala CD, které jí pokřtil Karel Gott. „I tak jsem si moc nevěřila, že bych měla jít na konzervatoř. Ale jednou doma zazvonil telefon, volala Lída Nopová, že si poslechla moje album a byla by ráda, kdybych zkoušky zkusila.“

Muž na rodičovské dovolené? „Vyhovuje nám to,” říká v pořadu Intimní zpovědi Dasha.Video: Seznam Zprávy

Dashina nejistota nebyla jediná překážka. Tatínek, amatérský trumpetista, si totiž nepřál, aby se z dcery stala zpěvačka. Tatínek už nežije, důvody proto vysvětluje maminka: „Znal život muzikantů, alkohol, vztahy. Ale když vyhrála celostátní Zlíntalent a Lída Nopová nás přemluvila, z Dáši se stala studentka konzervatoře. Neplánovaně,“ zdůrazňuje Dagmar Sobková.

Povídáme si u horského hotelu Portáš, který vede její druhá dcera, Dashina sestra.

Kousek odsud rodina jezdila „odjakživa“ na chatu. Právě tohle místo na česko-slovenském pomezí Dasha označuje za nejlepší místo na světě.

„Hotel táta koupil na začátku devadesátých let. V hrozném stavu. Doufal, že některé z jeho dětí ho dá do kupy. Dlouho to tak nevypadalo, pak jsem sestru, která stejně jako já žila v Praze, seznámila s kamarádem, špičkovým zvukařem Danem Václavkem, dali se dohromady a pak se rozhodli, že změní život,“ vysvětluje Dasha.

Čím překvapila maminku? Jak je možné, že dokáže spolupracovat s bývalým dlouholetým partnerem, dirigentem Martinem Kumžákem?

Proč s dalším partnerem, bubeníkem Ondřejem Slukou, založila prakticky hned rodinu? Jak souvisí „Trochu větší koncert" v pražské Hybernii s Dashiným těhotenstvím?

A na jaký zážitek, který lze v celé Evropě podniknout jen ve zlínské zoologické zahradě, vás navnadí? Podívejte se ve videu nahoře. Premiéru pořadu Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý ve 20:00. Následují Intimní zpovědi. Starší díly pořadů si můžete pustit v archivu videoportálu televizeseznam.cz.

Reklama

Doporučované