Hlavní obsah

Se zrodem nové ODA miliardáře Sehnala pomáhá expremiér Petr Nečas

Miliardář a nově i politik Pavel Sehnal nabízí lidem, kteří vstoupí do ODA, vstupenky do svého akvaparku.

 

Reklama

Expremiér Petr Nečas zas žije politikou: Radí předsedovi nové politické strany ODA.

Článek

Podnikatel Pavel Sehnal stojí před dětskými skluzavkami ve svém akvaparku, což je jeho nejmilovanější část skupiny SPGroup. „To je naše chlouba, kterou jsme v Praze vybudovali a je to dílo ojedinělé nejen v Česku, ale i v rámci Evropy. Rádi se tím chlubíme," ukazuje Sehnal pyšně paláce pokladů, dobrodružství a relaxace.

Ovšem víc než tobogany a umělými vlnami teď žije politikou. Obnovil Občanskou demokratickou alianci (ODA), slavnou partaj z 90. let. V rozhovoru pro Seznam Zprávy Sehnal přiznává, že s rozjezdem politické kariéry mu pomáhá expremiér a bývalý předseda ODS Petr Nečas.

„Pan Nečas je můj osobní poradce, já jsem s ním konzultoval spoustu otázek, zda vůbec má, nebo nemá smysl do té politiky vstoupit. On je to velmi zkušený, moudrý a mohu odpřisáhnout, že i velmi poctivý člověk," říká Sehnal.

Podnikatel si najal expremiéra Nečase jako konzultanta hned po jeho odchodu z politiky v létě 2013. Ovšem původně pouze pro byznys. Teď je to tak půl na půl s politikou. Sehnal by dokonce Nečase rád ve své ODA viděl.

„On určitě pan Nečas patří k jedněm z mála lidí, které bych si mezi těmi bývalými politiky vybral do svého týmu. Bohužel teda má pořád ještě některé ty kauzy z minulosti, jež asi brání, aby se vrátil zpět do nějaké politické funkce," řekl Sehnal.

Expremiér kromě toho ještě radí dalšímu podnikateli, a sice Michaelu Brodovi a jeho firmě Delta Capital. Tam má na starosti hlavně roli lobbisty a domlouvání čínských investic.

Developer na radnici

Sehnalova ODA byla původně obnovena kvůli tomu, aby kandidovala v komunálních volbách v příštím roce. Sehnal jako developer je totiž nespokojen s tím, jak úřady komplikují územní řízení a stavební povolení. Nakonec ODA si půjde otestovat oblibu u voličů už v říjnových sněmovních volbách.

Podnikatel nejčastěji čelí výhradám, že ODA je jen politickou divizí jeho SPGroup. Zvlášť, když v jejím vedení jsou dva Sehnalovi kolegové z firmy členové představenstva. A že po Babišovi tu máme dalšího miliardáře v politice.

„Jestli existuje nějaký rozdíl mezi mnou a panem Babišem a možná jinými politiky, tak já jsem sportovec. To fair play si přenáším i do politického světa," říká Sehnal, jenž si nedávno splnil sen - dostal se na severní pól.

Reklama

Související témata:

Doporučované