Hlavní obsah

Sedlákovi zhatila sezonu v NHL zranění. Dostal jsem pukem do hlavy a už jsem si nezahrál, vzpomíná

Lukáš Sedlák v minulé sezoně odehrál 53 utkání za Columbus. Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

Český hokejista Lukáš Sedlák má za sebou druhou kompletní sezonu v NHL. Útočník původem z Českých Budějovic se totiž během své druhé sezony v NHL nevyhnul zraněním.

Článek

Lukáš Sedlák debutoval v Columbusu v předloňské sezoně pod trenérem Johnem Tortorrelou a svými výkony si zajistil místo v prvním týmu Blue Jackets.

„Letos se mi sezona moc nepovedla. Ročník byl takový nahoru dolů, byl jsem dvakrát zraněný. Začátek nebyl vůbec špatný, ale po návratu po zranění jsem nehrál moc dobře a přišel o ice time a také o důvěru trenéra. Ke konci jsem se zase zlepšil, ale dostal jsem pukem do hlavy, měl otřes mozku a už si nezahrál,“ zhodnotil Sedlák svou druhou sezonu v NHL.

Columbus také v uplynulé sezoně vypadl hned v prvním kole play-off. Stejně jako předloni ale vypadl s pozdějším vítězem Stanley Cupu z Washingtonu.

„My máme největší ambice, Panarin nás táhne a podle mě se k němu nabalují i ostatní. Byli jsme jeden z nejmladších týmů v NHL, takže se každý zase posuneme trochu dál a snad se přehoupneme přes to první kolo play-off,“ přeje si rodák z Českých Budějovic.

Vedle cíle uspět v play-off NHL by si chtěl Sedlák zahrát také za českou reprezentaci. Pětadvacetiletý útočník byl totiž v minulosti kapitánem českého výběru do dvaceti let, ale za český A-tým si dosud nezahrál, protože od osmnácti let působí v zámoří.

„Před rokem jsem byl na konci sezony zraněný a v play-off jsem odehrál jen dva zápasy. To samé vlastně i letos. Byly nějaké náznaky ze strany tehdejších trenérů reprezentace, že bych mohl zasáhnout alespoň do toho kempu před mistrovstvím, tak snad se to povede příští rok,“ uzavřel Sedlák.

Reklama

Doporučované