Hlavní obsah

Sedm statečných na Václavském náměstí. V centru Prahy se jede netradiční nonstop závod

Nonstop závod dvoučlenných týmů: tvoří ho vždy vozíčkář a jezdec na in-linech.Video: Zuzana Lachnitová

 

Reklama

Už druhý den pokračuje závod, jehož dvoučlenné týmy tvoří závodník na kolečkových bruslích a na invalidním vozíčku.

Článek

V sobotu ve dvě hodiny odpoledne začal na Václavském náměstí v Praze závod Sedm statečných, ve kterém tvoří dvoučlenný tým jeden závodník na in-line bruslích a jeden na invalidním vozíku. Závodit musí 24 hodin, ale mohou si v průběhu odpočinout. Vzdálenost, kterou ujedou, měří aplikace v jejich mobilním telefonu, a čím více kilometrů najedou, tím více peněz vydělají pro nadaci Světluška.

Cílem závodu není jen vydělání peněz, je jím i zboření bariér mezi hendikepovanými a zdravými lidmi a propojení těchto dvou světů. Zároveň s akcí probíhá na dolní části Václavského náměstí doprovodný program, v rámci kterého si mohou zájemci vyzkoušet trenažéry na různé druhy postižení, simulátory na řízení auta nebo virtuální střelnici. Akce končí dnes v šest hodin večer.

Zakladatel neziskové organizace Cesta za snem, pod který spadá i závod Sedm statečných, Heřman Volf přišel na nápad jízdy na invalidním vozíku s lyžařskými hůlkami, protože pomůcky pro hendikepované jsou moc drahé. A on nemohl trávit kvalitní čas s dětmi.

Reklama

Doporučované