Hlavní obsah

Šéf Bohemky promluvil o tříletém kontraktu trenéra Haška, tlačenici kolem Tetteha i Vejsadově zášti

Rozhovor s Dariuszem Jakubowiczem, šéfem Bohemians 1905.Video: Luděk Mádl

 

Reklama

Dariusz Jakubowicz, boss klubu Bohemians Praha 1905, se raduje ze stabilizace klubu i zlepšení jeho sportovních výsledků

Článek

Tým fotbalistů Bohemians Praha 1905 má ligový ročník rozjetý tak, že patrně zaznamená svůj nejlepší výsledek v celé pětiletce, která se v létě uzavře od zatím posledního návratu klubu do nejvyšší soutěže.

V sezoně 2014/15 skončila Bohemka osmá s 38 body. Letos ještě zbývá 5 kol do konce a zelenobílí už posbírali 35 bodů, přičemž jsou průběžně sedmí. Evropské poháry přeci jen visí ještě o kousek výš, ale se záchranou letos „klokani” problémy neměli.

Zlepšení sportovní úrovně klubu kvituje Dariusz Jakubowicz, předseda klubového představenstva.

„Podařilo se nám vyřešit spoustu věcí v zázemí klubu, včetně nájemní smlouvy na stadion, můžeme se tak naplno věnovat i sportovním záležitostem. Trenér Martin Hašek velmi dobře zapadl do naší koncepce, umí vybírat vhodné typy hráčů, dobře použitelné v určitém systému,” vysvětluje, proč se Hašek dočkal prodloužení kontraktu rovnou o tři roky, což je v Česku neobvyklý jev.

Jakubowicz registruje i velký zájem o útočníka Benjamina Tetteha. „Spousta skautů přijela i na zápas, ve kterém pak nakonec nehrál,” usmívá se Jakubowicz. Jemu i klubu komplikují nadále život jen další aktivity Michala Vejsady, někdejšího majitele původní Bohemky, která v roce 2005 skončila v konkurzu.

Vejsada je nedávno popsal i v rozhovoru pro Seznam:

Z iniciativy Michala Vejsady vzešla trestní oznámení zpochybňující prodej Ďolíčku a nájemní smlouvu Bohemians 1905.Video: Seznam Zprávy

Vejsada zpochybňuje částku 121 milionů korun, za kterou stadion Ďolíček koupilo hlavní město Praha. Přijde mu nízká. Podobně jako suma 1,5 milionu korun, nasmlouvaná jako roční nájemné na stadionu právě pro Bohemians 1905. Vejsada ve věci inicioval trestní oznámení, které přezkoumává policie.

„Co se týče prodeje stadionu, jsem přesvědčen, že se žádné chyby určitě nikdo nedopustil. Těch posudků bylo několik. My jsme do stadionu investovali 50 milionů. A kupní cenu stadionu jako klub doplatíme,” zdůrazňuje Jakubowicz.

„A co se nájmu týče, pan Vejsada označuje sumu 1,5 milionu korun za směšnou. A sám svého času nabízel za roční nájem 1,8 milionu. My platíme důsledně všechno, veškeré náklady jako energie, pojištění, péči o stadion... Ze 32 stadionů, na kterých se hrává I. a II. liga, jen tři stadiony nejsou ve vlastnictví municipality (města),” zdůrazňuje majitel Bohemians.

Co si myslí o Vejsadově zášti? Jak to dopadlo s penězi za někdejšího reprezentanta Morávka? Co ještě Dariusz Jakubowicz řekl o trenéru Haškovi a útočníku Tettehovi?  A sní šéf Bohemky 35 let po prvním a zatím i posledním ligovém prvenství o dalším „klokaním” titulu? Vše ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované