Hlavní obsah

Šéf brněnského rozhlasu kandiduje za ANO do Senátu, ale ČRo kvůli tomu opouštět nehodlá

Foto: ČTK, ČTK

Jaromír Ostrý.

Reklama

„Prý jste byla děvče, za kterým se všichni otáčeli?“ zeptal se ministryně financí Aleny Schillerové rozhlasový ředitel a moderátor, z něhož je dnes kandidát hnutí ANO.

Článek

Jaromír Ostrý, regionální ředitel Českého rozhlasu Brno a Zlín, se rozhodl kandidovat do Senátu za hnutí ANO.

Na tom by samozřejmě nebylo nic špatného, kdyby při přestupu do politiky okamžitě opustil i veřejnoprávní rozhlas, aby v něm nemohl během kampaně před říjnovými volbami zneužívat své postavení.

„Celou věc jsem konzultoval s právníky i vedením Českého rozhlasu. Následující dva týdny si vezmu dovolenou a další dva měsíce si vyberu neplacené volno. Během této doby budou také zrušené všechny pořady, na kterých jsem se podílel,“ uvedl Ostrý, kandidát nejsilnější vládní strany.

Pro posluchače je známý coby režisér pořadu Toulky českou minulostí nebo moderátor pořadu Stříbrný vítr. Pokud čtyřiašedesátiletý Ostrý nebude v říjnu zvolen senátorem, hodlá se do rozhlasu na manažerský post zase vrátit.

„Co bude pak, nechme na potom. Ale i právníci mi říkají, že v případě neúspěchu mi nic nebrání se vrátit. V případě úspěchu rozhlas, v němž jsem strávil celý život, opustím a budu dělat senátora,“ řekl Ostrý.

Jeho nadřízený, ředitel regionálního vysílání v Českém rozhlasu Jan Menger, Seznamu řekl, že s Ostrého kandidaturou nemůže nic dělat. „Český rozhlas nemůže omezit volební práva pana Jaromíra Ostrého, která mu dává ústavní pořádek ČR. V dané věci jsme si zadali zpracování právních analýz, na jejichž výsledky čekáme,“ řekl a zopakoval, že Ostrý nyní bude čerpat dovolenou a neplacené volno.

Sám Ostrý vzbudil pozornost letos v březnu netradičním rozhovorem s ministryní financí Alenou Schillerovou z hnutí ANO ve svém pořadu Stříbrný vítr, jehož záhlaví zní „Jaromír Ostrý si povídá se ženami, které mají duši“.

Jedna z prvních uvolněných otázek zněla: „Prý jste byla děvče, za kterým se všichni otáčeli, tady poblíž Brna?“ zasmál se Ostrý a pak spolu s Schillerovou řešili, jak je Andrej Babiš dobrým šéfem. Mimochodem, Stříbrný vítr je pořad na stanici ČRo Dvojka, kam si Ostrý obvykle zve spíše herečky, nikoliv politiky.

Jaromír Ostrý je už druhým manažerem z Českého rozhlasu, který přestoupil do politiky v barvách Babišova hnutí. Prvním byl Martin Kolovratník, rovněž bývalý regionální šéf Českého rozhlasu v Pardubicích, který je už od roku 2013 poslancem ANO.

Reklama

Doporučované