Hlavní obsah

Šéf České pošty Martin Elkán ve funkci končí. Ministr vnitra Metnar ho odvolal

Elkán končí jako generální ředitel České pošty.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Generální ředitel České pošty Martin Elkán skončí ke konci února ve funkci. Dnes ho odvolal ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar. Poště podle ministra chybí smysluplná vize fungování podniku.

Článek

Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar odvolal ke konci února generálního ředitele České pošty Martina Elkána. Pošta podle ministra nemá smysluplnou vizi fungování podniku. Metnar na místo ředitele vypíše v následujících dnech výběrové řízení. Prozatím povede Českou poštu ředitel divize poštovního provozu a logistiky Vít Bukvic.

Informaci o odvolání Elkána Seznamu potvrdil tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík. „Můžeme potvrdit, že generální ředitel České pošty Martin Elkán po vzájemné dohodě s ministrem vnitra Lubomírem Metnarem končí ke konci února ve své funkci,” uvedl Vitík.

Česká pošta musí podle ministra mimo jiné zrychlit projekt Pošta Partner, zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty.

Změnu v čele České pošty a následné zkvalitnění služeb mají podle Metnara pocítit jak její zákazníci, tak řadoví zaměstnanci.

Česká pošta má v České republice přes 3 tisíce poboček, i když některé z nich zavírá. Zaměstnává kolem 30 tisíc lidí a v roce 2016 vykázala zisk 193 milionů korun.

Reklama

Doporučované