Hlavní obsah

Zklamaný šéf lidovců Bělobrádek: Chtěli jsme víc, ale není to úplný průšvih

Dění ve volebním štábu KDU-ČSL.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Předseda KDU-ČSL nepředpokládá, že ho někdo osloví s návrhem, aby šel do vlády. Lidovci proto podle jeho slov v tuto chvíli míří spíše do opozice.

Článek

Volební výsledky neudělaly předsedovi lidovců, Pavlu Bělobrádkovi, radost. Lidovci měli za cíl překročit výsledek z roku 2013, tedy 6,7 %, po sečtení všech okrsků v republice ale získala KDU-ČSL 5,8 % hlasů. Pavel Bělobrádek připustil, že o část voličů mohli lidovci přijít kvůli letnímu rozpadu volební koalice s hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

„Říkal jsem, že všechno nad šest bude dobré. Není vždycky jednoduché vrátit se k výsledku, který byl dříve. Tipoval jsem, že to bude lepší, ale taková je realita,” okomentoval volební zisk Bělobrádek.

Podívejte se na rozhovor s Pavlem Bělobrádkem.

Rozhovor s Pavlem Bělobrádkem.Video: Jakub Říha

Očividně zklamaný Bělobrádek nakonec poděkoval svým spolustraníkům a také voličům, že stranu opět poslali do Sněmovny. „Není to tak dobrý výsledek, jaký jsme si představovali. Ale když se podíváte na ostatní strany, není to úplný průšvih. Pro nás je to výzva, abychom se zamysleli, co bylo špatně,” prohlásil Bělobrádek.

Reklama

Související témata:

Doporučované