Hlavní obsah

Šéf poslanců ANO si vydělal vloni v Agrofertu dvojnásobek než v předchozích letech. Díky Babišovi

Faltýnek dostal vloni díky Babišovi dvojnásobnou odměnu než v letech 2014 a 2015.Video: Marie Vladyková

 

Reklama

Ve svém majetkovém přiznání předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek uvedl, že si loni vydělal v Agrofertu 4,64 milionu.

Článek

Šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek dostal v loňském roce od firmy Agrofert dvakrát tolik peněz, než mu na účet přišlo v letech 2014 a 2015.

Do svého majetkového přiznání, které odevzdal ve Sněmovně, napsal, že za funkci člena představenstva společnosti si přišel loni na 4,64 milionu. Zatímco dva roky předtím to byly částky okolo 2,3 milionu.

Faltýnek vysvětluje, že za vyšším objemem peněz je rozhodnutí akcionáře. Tím byl loni šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Letos Babiš Agrofert vložil do svěřenského fondu.

„Bylo to rozhodnutí akcionáře. Tečka,“ prohlásil Faltýnek. „Prostě akcionář se takto rozhodl. A to je celé. Není o čem diskutovat. Je to soukromá společnost,“ doplnil.

Faltýnek z představenstva Agrofertu odešel s koncem loňského roku. Milionové příjmy ze stejné firmy vykázal i Babiš. Podle svého loňského přiznání inkasoval asi 180,6 milionu na úrocích z jednokorunových dluhopisů skupiny Agrofert.

Reklama

Doporučované