Hlavní obsah

Šéf Senátu Milan Štěch vysvětluje, proč je v ČSSD proti svazku s Babišem

Milan Štěch o své cestě z rodiny živnostníků, přes členství v KSČ, v odborech až po roli kritika prezidenta Zemana i premiéra Babiše.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Účast ČSSD ve vládě nemá seriózní odůvodnění. O to víc, že máme zkušenosti s Babišem a víme jak se k nám choval,” říká předseda Senátu.

Článek

Předlistopadový člen KSČ a bývalý šéf odborů Milan Štěch se snaží burcovat sociální demokraty, aby se ve stranickém referendu postavili proti vstupu do Babišovy vlády.

Tím naštval stranické lídry, Jana Hamáčka s Jiřím Zimolou, kteří podmínky vyjednávají. Kromě toho Štěch kritizuje také prezidenta Miloše Zemana, že je vůbec ochoten jmenovat premiérem stíhaného člověka.

„Dříve to byl v politice právě Miloš Zeman, který kritizoval lidi, i když byli třeba jen vyšetřovaní, ani nebyli obvinění. Byl to on, kdo vyžadoval presumpci viny. To je proti dnešku velká změna, velký posun a je mi to líto,” říká Štěch.

Reportéra Václava Dolejšího zajímalo, jak se zrovna čtyřiašedesátiletý Milan Štěch, jenž byl před rokem 1989 členem KSČ, dnes staví do role morálního majáku v české politice. A tak se ho zeptal - na lavičce v Senátu, podívejte se na video.

Reklama

Doporučované