Hlavní obsah

Šéf Slavie Tvrdík: Jsme v karanténě, zápas se odloží. Uvidíme, vzkazuje LFA

Foto: Profimedia.cz

Slavia je dle vyjádření předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka v karanténě, a její středeční zápas ve Zlíně tak musí být odložen. LFA ale zatím k odložení utkání nepřistoupí, neobdržela potřebné dokumenty.

Reklama

aktualizováno •

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na sociálních sítích napsal, že tým je z rozhodnutí hygieny v karanténě, a středeční zápas sešívaných tak musí být odložen. LFA ale z Edenu nedostala potřebné dokumenty, a utkání tak zatím odložené není.

Článek

Text byl na základě nových informací od LFA aktualizován

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík na svém twitterovém profilu hovoří o odložení středečního zápasu sešívaných ve Zlíně jako o hotové věci. Tým je dle jeho vyjádření z rozhodnutí hygienické stanice v karanténě, a není tak schopný zápas odehrát.

Vedení soutěže ale Tvrdíkovo vyjádření brzdí a upozorňuje, že Slavia stále nepředložila potřebné dokumenty od hygieny, které by karanténu týmu potvrdily.

„Zápas v tuto chvíli odložen není. Vedení ligy je jak se Slavií, tak i se Zlínem, kterého se to také týká, v kontaktu. Podle našich informací, pokud jsou správné, Slavia podstoupí druhé kolo testů. Výsledky by měly být známé v podvečer či později ve večerních hodinách. Na základě výsledků bude reagovat Hygienická stanice hlavního města Prahy. A dle jejího epidemického šetření vedení ligy rozhodne o dalších krocích,“ uvedl pro Seznam Zprávy ředitel komunikace Ligové fotbalové asociace (LFA) Štěpán Hanuš.

Rozhodnutí o uvalení karantény tak musí potvrdit hygiena dokumentem, který by Slavia měla předložit vedení ligy. Alespoň taková byla praxe v předešlých případech. „V minulosti byl postup takový, třeba v případě odložení utkání Baníku, že příslušná hygienická stanice rozhodla o uvalení karantény na celý tým, včetně realizačního. Zápas tak v tu chvíli nebylo možné odehrát, protože byli v karanténě hráči, trenéři, ale i lidé, kteří zajišťují zápas jako takový. Oficiální dokument o uvalení karantény posílá hygienická stanice klubu a ten by správně měl informovat nás jako vedení soutěže a to rozhodne o odložení či neodložení zápasu,“ vysvětlil Hanuš.

Vedení ligy je se Slavií v kontaktu a řeší další vývoj. „Další kroky budeme realizovat na základě rozhodnutí hygienické stanice, které by mělo padnout ještě v úterý,“ upozornil ředitel komunikace LFA.

Fanoušci na sociálních sítích polemizují, jestli náhlé uvalení Slavie do karantény nemá něco společného s velkým počtem zraněných hráčů. Sám trenér sešívaných Trpišovský se po utkání s Libercem nechal slyšet, že marodka vedoucího celku soutěže je momentálně dosti široká.

Pod příspěvkem Jaroslava Tvrdíka se tak hromadí komentáře o podezřelém načasování pozitivních testů. Vyjádření a bližší informace o počtu nakažených se Seznam Zprávám od vedení Slavie získat nepodařilo.

Reklama

Doporučované