Hlavní obsah

Šéf Sněmovny Hamáček: Čapí hnízdo je ze všech Babišových kauz nejsrozumitelnější

Rozhovor s Janem Hamáčkem o vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Rozhovor s mužem, který dostal žádost policie o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání, šéfem Sněmovny Janem Hamáčkem.

Článek

Žádost policie o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání doputovala do rukou šéfa Sněmovny Jana Hamáčka ve čtvrtek. Hamáček řekl, že nemůže komentovat obsah žádosti, ale potvrdil, že se týká kauzy Čapí hnízdo.

„Andrej Babiš z toho sám dělá politickou kauzu, mluví o padesátých letech, ale to chci odmítnout. Musíme počkat, jak to dopadne. Rozhodně nehodláme tuto věc využívat v kampani,” tvrdí Hamáček (ČSSD).

Jak zareagují voliči Andreje Babiše na kauzu Čapí hnízdo, nechce Hamáček odhadovat. „Ze všech jeho kauz je Čapí hnízdo nejsrozumitelnější, tipuji, že na preferencích se to odrazí směrem dolů,” soudí šéf Sněmovny.

Babiš v rozhovoru pro Seznam Zprávy odmítl, že by se dopustil jakéhokoliv podvodu v souvislosti s Čapím hnízdem. Postup policie považuje za účelový krok před volbami do Sněmovny.

Volby se konají koncem října, Babišovo hnutí je v nich favoritem. Pokud budou Andrej Babiš i Jaroslav Faltýnek (o jeho vydání policie žádá také) opětovně zvoleni, celá procedura s vydáváním k trestnímu stíhání se bude muset opakovat.

Pusťte si rozhovor se šéfem Sněmovny ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované