Hlavní obsah

Šéf zahraničního výboru Dolní sněmovny: Pojďme vyhostit ruské velvyslance

Foto: Profimedia.cz

Předseda zahraničního výboru britské Dolní sněmovny Tom Tugendhat z Konzervativní strany.

Reklama

Konzervativní poslanec Tom Tugendhat navrhuje, aby všechny členské státy Severoatlantické aliance vyhostily ruské velvyslance. Výbuch ve Vrběticích označil za přímý útok na člena NATO.

Článek

„Jestli tohle nebyl akt válečné povahy, pak mám problém s tím pochopit, co by za něj mělo být považováno,“ uvedl Tugendhat pro stanici Sky News. Podle politika vládnoucí Konzervativní strany je teď třeba s Ruskou federací jednat způsobem, jakým Moskva jedná se zbytkem světa, tedy tvrdě.

Tom Tugendhat si myslí, že je třeba okamžitě snížit úroveň vztahů s Ruskou federací. Podle něj by členské státy Severoatlantické aliance měly vyhostit ruské velvyslance. Jako důvod pro tento krok poslanec Konzervativní strany uvedl, že „nemá cenu tyto lidi hostit ve své zemi, když jediné, co dělají, je prostředníka mezi lidmi, již se tváří jako diplomaté a potom v aliančních zemích páchají teroristické útoky“.

Tugendhat pro Sky News dodal, že výbuchy ve Vrběticích jsou „vraždou dvou českých občanů a přímým útokem na členskou zemi NATO“.

Reklama

Doporučované