Hlavní obsah

Šéfka Dermacolu založila vlastní školu. Žádná pandemie ji už nezavře

Majitelka Dermacolu Věra Komárová je matkou tří dětí a vystudovala pedagogickou fakultu. Téma vzdělávání je jí blízké.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podnikatelce a majitelce kosmetické společnosti Dermacol došla trpělivost s českým školstvím a s tím, jak pandemie omezuje výuku. Rozhodla se proto založit vlastní školu Leonardo da Vinci Academy, kterou covid neomezí.

Článek

Během pandemie se podnikatelka Věra Komárová stala hlasitou podporovatelkou otevření škol.

„Moc jsem se trápila tím, že u nás školy zůstaly zavřené. Jsme jediný stát v Evropě, který je nechal zavřené 16 měsíců. Myslím si, že to byla tragédie. Mám tři dcery a vím, že to pro ně bylo nesnesitelné,“ říká Komárová s tím, že právě na dětech každý den viděla, jak fatální dopady na psychiku má vytržení z normálního režimu a odloučení od spolužáků.

Hlavně kvůli svým dětem se rozhodla založit vlastní školu – Leonardo da Vinci Academy, kterou žádná pandemie neuzavře.

„Myslím si, že se za ty děti nikdo nepostavil. Dala jsem dohromady skupinu lidí a zakládám mezinárodní školu. Dělám to hlavně proto, abychom měli flexibilitu hybridního vzdělávání,“ říká Komárová, podle které by mělo jít o mezinárodní vzdělávání, většinou v angličtině. Děti budou pracovat projektově a učit se v souvislostech.

„Budeme mít například integrované předměty do projektu věda,“ dodává Komárová.

Zápis začal v červnu, škola začne v září

I když se děti ke studiu začaly zapisovat až na konci června, výuka startuje od září. Zatím pouze pro děti ve věku od deseti do patnácti let, od září roku 2022 by však už měla nabízet kompletní program: od první třídy až po gymnázium.

„Vzdělávání bude hlavně prezenční, ale děti mohou studovat bez hranic. Když nebudou moci být ve třídě, mohou se třeba na Karlově mostě učit historii,“ říká Komárová s tím, že škola sídlí v coworkingové budově na pražské Národní třídě, kde má pronajatých několik místností.

„Společnost, která nám třídy pronajímá, má tři tisíce budov po celém světě. Když nebude možné studovat v Praze, můžeme se přesunout jinam,“ dodává Komárová.

Karel Janeček i Jaroslav Svěcený

Sama vystudovaná pedagožka Věra Komárová se obklopila lidmi, kteří se ve školství dlouho pohybují. Školu řídí Justin Kilcullen-Nichols, který vedl například Royal School v Rumunsku nebo St. George’s International School v Bulharsku.

Většina učitelů pochází ze zahraničí, mezi patrony školy patří například matematik a investor Karel Janeček nebo houslista Jaroslav Svěcený.

Školné je dvacet tisíc měsíčně. „Je to odstupňováno podle věku – starší děti mají školné trošku dražší. Program je od rána do 16 hodin. Děti budou ve třídách maximálně po deseti. Teď víc než kdykoliv jindy potřebují děti individuální přístup,“ říká Komárová s tím, že v tuto chvíli jsou zapsané děti české i ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Doporučované