Hlavní obsah

Sejmi mě. Tady a teď! Irský čert McGregor zase řádil před novináři a pil whisky

Podívejte se na to nejlepší z tiskové konference Conora McGregora a Chabíba Nurmagomedova.Video: AP

 

Reklama

Zápasy UFC obvykle probíhají v kleci. Pokud jde ale o Conora McGregora, zápasit se začíná už mnohem dřív. Na předzápasové tiskové konferenci začal svého soupeře psychicky rozkládat.

Článek

V noci na pátek probíhala v New Yorku první oficiální tisková konference mezi McGregorem a Nurmagomedovem. A irský čert se zase činil. Svého ruského soupeře před nejočekávanějším zápasem roku nepustil ke slovu a počastoval ho kopou urážek, výhrůžek a sebevědomých předpovědí.

Všechno se točilo kolem dubnového incidentu, kdy McGregor v garážích newyorského Barclays Center hodil vozík na autobus, který převážel zápasníky včetně Chabíba Nurmagomedova.

„Vrátil jsem se, abych sejmul tohohle chlapa, tu malou krysu, tu malou lasičku. Chlap, který naroste, když je v počtu lidí, ale když je sám v podobné situaci, tak vyměkne. Přesně to se stalo v tom autobusu, podělal se.”

Dubnový incident se ale McGregorovi málem nevyplatil, hrozilo mu až sedm let vězení. Po zaplacení padesátitisícové kauce se v červenci přiznal k útoku na autobus a vyvázl s pěti dny veřejně prospěšných prací a několika lekcemi kurzu sebeovládání.

Během září ho ale zažaloval i zápasník Michael Chiesa, který Conorovým hodem vozíku utrpěl bolest i psychickou újmu. Kdo vyvázl bez zranění, byl právě Chabíb.

„Já jen děkuji Ježíši Kristu, že ten chlap nevyšel z toho autobusu nebo že se neotevřely dveře. Protože by už teď byl mrtvý. Byl by v krabici a já bych seděl v cele,” řekl McGregor na čtvrteční tiskové konferenci v New Yorku.

Chabíb se při prvním oficiálním střetu s irskou legendou zmohl jen na slib „Jdu do toho, abych ho sejmul,” více už ale říct nestihl, McGregor si znovu vzal mikrofon a začal vykřikovat: „Sejmi mě, dělej! Sejmi mě tady a teď!”

Třicetiletý Ir má ve zvyku dostat se svému soupeři do hlavy ještě dlouho před samotným zápasem. Plivání síry mu zatím ve většině případech vyšlo. Naposledy takto zastrašoval Floyda Mayweathera před prvním zápasem novodobé historie, který spojil MMA a box. V boxerském ringu nakonec McGregor prohrál, zpětně se ale množí názory, že celý tento fight, a především zlá krev před ním, byl jen divadlo. Oba borci si totiž přišli na pohádkové peníze.

Fanoušci MMA jsou na Conorovo řádění zvyklí. Natu Diazovi třeba řekl, že umí počítat jen do pěti, že do desíti to nezvládne.

KLEC: UFC čeká na výměnu plivanců. Video: Seznam Zprávy

McGregor nezapomněl zmínit také Nurmagomedovu bilanci 26–0. „Ještě nikdy jsem neviděl neporaženého amatéra v profesionálním prostředí. Vždyť neporazil nikoho. Doslova nikoho,” poukazoval Conor na to, že Chabíb zápasil se „slabšími” soupeři než on. Přesto před zápasem zůstává favoritem Rus, a to v kurzu 1,60. Proti Conorovi hovoří fakt, že dva roky nestál v kleci a po tučném šeku „za Mayweathera” šla dolů i jeho morálka co se týče životosprávy.

Během tiskové konference si připil s promotérem Danou Whitem svou vlastní whisky značky Proper Twelve. Ta se stává jedním z oficiálních sponzorů UFC. Podle neoficiálních zdrojů se navíc White dohodl s McGregorem ne na jednom, ale rovnou na šesti dalších zápasech v UFC.

Reklama

Doporučované