Hlavní obsah

Sejmu ho, má malé nohy i hlavu. Takhle vypadá milionové divadlo šampionů ringu

Sejmu ho, má malé nohy i hlavu. Takhle vypadá milionové divadlo šampionů ringuVideo: AP, Reuters

 

Reklama

Dlouho očekávaný střet boxu a smíšených bojových umění, zápas Mayweathera s McGregorem, bude velkou slávou. Část veřejnosti je ale skeptická.

Článek

Vzájemné provokace a dětinské urážky. Tak by se daly shrnout čtyři tiskové konference, které v posledních dnech proběhly v rámci blížícího se souboje mezi boxerem Floydem Mayweatherem a zápasníkem UFC Conorem McGregorem.

Jak bývá zvykem u zápasů MMA či boxu, oba bojovníci se navzájem špičkují a pořádně se před samotným soubojem v ringu dráždí. Oba aktéři srpnového souboje, kterému se přezdívá „The Money Fight”, jsou známí kvůli svým prořízlým ústům.

„Vyřídím tě ve čtyřech kolech,” troufnul si McGregor vyrukovat s první předpovědí blížícího se souboje hned v Las Vegas.

„Bůh dokázal jedinou dokonalou věc. Tou je můj boxerský rekord," kontroval Američan Mayweather. Ten v profesionální kariéře za svých devětačtyřicet zápasů ani jednou neodešel z ringu poražený. Mayweather se také rád chlubí svým bohatstvím, na pódiu vytáhl šek na sto milionů dolarů.

„Rozhazuje miliony, ale přijde v teplácích. Asi si oblek nemůže dovolit," poznamenal McGregor, který přišel v obleku. Americký boxer dorazil v mikině a s batohem. Co na tom, že Irovo sako místo nití prošívaly sprosté nápisy.

McGregorův oblek byl prošitý sprostými nápisy F..k you. 

V Torontu o den později zase Mayweather tancoval po pódiu s irskou vlajkou. Pro New York zvolil McGregor jiný outfit a namísto obleku vystoupil v pompézním bílém kožichu. Mayweather v tradiční mikině divákům připomněl, že je šampionem dlouhých jednadvacet let a že je opravdovým bojovníkem, na rozdíl od svého soupeře, který „už třikrát přerušil kariéru”.

Poslední zastávkou pro oba nabubřelé bojovníky byl Londýn. McGregor plácal sedícího Mayweathera přes hlavu a vyprovokoval publikum k vyvolávání urážek na adresu Američana.

Mediální a marketingové divadlo tak štáby obou bojovníků roztočily na plné obrátky. Za samotný souboj v ringu si každý z nich odnese 100 milionů dolarů.

Očekávaný duel se nejspíš bude těšit masivní sledovanosti po celém světě. Řada profesionálů, expertů i lidí na sociálních sítích jej však odsuzují. Podle bývalého Mayweatherova rivala Oscara de la Hoyi tento zápas nadobro poškodí box jako bojový sport.

„Nestydatá cesta k penězům" 

Stále častěji se na sociálních sítích objevují názory, že v médiích prezentované vzájemné antipatie jsou pouhým divadlem. Ostrá vystoupení na tiskových konferencích mají přilákat další diváky a přinést tak Američanovi a Irovi ještě více peněz.

Nejde o žádný titul, jedná se o pouhou exhibici. Americký server The Daily Beast zápas označil za „jednu z nejnestydatějších cest k získání peněz”.

Americká společnost Showtime, která přenos ze zápasu bude vysílat, stanovila pro americké diváky cenu téměř 100 dolarů za možnost sledování zápasu ve vysokém rozlišení.

Na zápas se bude i sázet. Sázkové kanceláře věří Mayweatherovi, na jeho vítězství vypsaly kurz 1,17. McGregor ale může překvapit, na jeho výhru se sází v kurzu 5,3. Zápas je na programu 26. srpna v Las Vegas.

Reklama

Doporučované