Hlavní obsah

Senátor, který dostal po hlavě vajíčkem a poté udeřil mladého chlapce, podle policie jednal v sebeobraně

Sedmnáctiletý mladík rozbil australskému senátorovi vejce o hlavu.Video: Reuters

 

Reklama

Australský senátor Fraser Anning podle tamní policie jednal v sebeobraně, když udeřil mladého chlapce, který mu o hlavu rozbil vejce. Sedmnáctiletý Will Connolly tak minulý měsíc reagoval na slova Anninga o teroristickém útoku v novozélandském městě Christchurch.

Článek

Connolly za svůj čin od policie obdržel varování. Policie zároveň uvedla, že hoch nebude čelit obžalobě. Podle BBC ale reakce senátora, který chlapce fyzicky napadl, stejně jako jeho příznivci, kteří ho zalehli na zemi, vyvolala otázku, zda by neměl trestnímu stíhání čelit právě on.

K incidentu došlo poté, co Anning uvedl, že za teroristický útok na mešity ve městě Christchurch mohou muslimští imigranti.

Australský senát minulý týden Anninga za jeho vyjádření oficiálně odsoudil. Anning se za svůj výrok dosud neomluvil. Petici za jeho odstoupení z funkce podepsalo téměř 1,5 milionu lidí.

Connolly několik dní po incidentu místní televizi Ten řekl, že uznává, že jeho čin nebyl nejlepší možnou formou protestu.

Policie podle BBC nyní pátrá po jednom z příznivců australského senátora. Ten měl Connollyho údajně opakovaně kopat, když ho další senátorovi příznivci zalehli na zemi.

Reklama

Doporučované