Hlavní obsah

Senegalští fanoušci se v belgických Antverpách porvali s polskými protějšky

Bitka mezi desítkami fanoušků vznikla po zápase Senegalu a Polska na mistrovství světa v Rusku, ve kterém se africká země radovala z vítězství 2:1.

Reklama

Článek

Podle serveru looptt.com ze začátku nic nenasvědčovalo tomu, že v restauraci v belgických Antverpách dojde k šarvátce mezi fanoušky obou táborů.

Podle očitého svědka se dokonce během zápasu fanoušci obou týmů učili pokřiky protistrany. Šarvátka ale měla vyvrcholit poté, co se zápas chýlil ke konci a senegalští fanoušci slavili vítězství tím, že házeli okolo sebe plné kelímky s pitím a pískali na Poláky.

„Šarvátka začala v momentě, kdy si jeden z polských fanoušků nenechal líbit sprchu všemožných nápojů a své pivo hodil mezi Senegalce,“ uvedl očitý svědek pro looptt.com. „Asi 100 polských a 30 senegalských fanoušků v klidu sledovalo zápas a najednou po sobě začali házet židle,“ dodal pro Reuters manažer zmíněné restaurace Johan Peeraer.

Během rvačky používali fanoušci obou táborů dřevěné lavičky jako zbraně. Místní noviny Gazet van Antwerpen uvedly, že se do potyčky zapojilo asi 40 až 50 lidí, ale nikdo nebyl zatčen. Celý incident musela ukončit až policie.

Senegal i Polsko čekají ve skupině ještě zápasy proti Japonsku a Kolumbii. Tým okolo kapitána Sadia Maného zatím jako jediný africký tým dokázal vyhrát zápas na světovém šampionátu.

Reklama

Doporučované