Hlavní obsah

Senioři píší vnoučatům: Nežijte podle druhých, ale tak, ať jste opravdu šťastní

Senoři píší vnoučatům: Nežijte podle druhých, ale tak, ať jste opravdu štastní.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Senioři píší dětem v Dopisech vnoučeti. Cílem těchto dopisů bylo zjistit, co je podle zkušených seniorů to nejdůležitější v životě a jaký vzkaz chtějí nechat nové generaci. Dopis vnoučeti připravily Národní kronika a společnost SenSen, tedy „senzační senioři“.

Článek

„Senioři by si moc rádi povídali s vnoučaty, ale nesetkávají se s takovým ohlasem. Zkusí tomu vnoučeti něco vyprávět, ale ohlas není takový a ten starší člověk se stáhne. A z těch dopisů je to právě znát,“ říká spoluautorka projektu Judita Matyášová.

Žijte tak, abyste byli šťastni. To je nejčastější poselství od starší generace. „Senioři v dopisech často zmiňovali, že žili podle přání jiných, ale nebyli šťastní. Upozorňují tak svá nebo imanigární vnoučata, aby si našla práci, která je baví, aby měla partnera, kterého budou milovat, s nímž budou spokojena, aby se obklopovala přáteli,“ říká zástupce Národní kroniky Lucie Nekvasilová.

Senioři mohou vnoučatům psát i nadále. Kdo vše se může zapojit a kam dopis směřovat? Dozvíte se v rozhovoru, který najdete ve videu nad článkem.

Je součástí pořadu Rodinka, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 9:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované