Hlavní obsah

Seriál o cvičení doma: Na startu je klíčový intervalový kardio trénink

Cvičení s Rodinkou. První díl je věnovaný intervalovému kardio tréninku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Cvičení pro dámy i pro pány – a pěkně v pohodlí domova. Takový je šestidílný pořad Cvičení, který v rámci dopolední Rodinky odvysílá Televize Seznam. První díl se zaměří na intervalový kardio trénink.

Článek

Intervalový kardio trénink je vhodný téměř pro každého. A proč na kardio dojde pokaždé, když chceme dělat něco se svou postavou? Je to prosté. Kardio je vytrvalostní pohybové cvičení, které vás nutí k nabuzení, zrychlí metabolismus a naprogramuje tělo k tomu, aby začalo spalovat tuky. Klíčová je tepová frekvence a délka aktivity. Když je nastavena správně, úspěch se dostaví záhy. Není divu, že profesionálové zařazují kardio do svého rozvrhu každý den, a někdy i dvakrát.

Kondiční trenér Petr Kopřiva se ve svém tréninku zaměří na opakované změny v intenzitě tréninku. Tím donutíme tělo, aby lépe pálilo podkožní tuk. U tréninků s konstantní intenzitou je podobný proces prokazatelně pomalejší. „Pokud zájemcům o trénink nebude chybět pevná vůle a budou cvičit pravidelně, výsledky se dostaví během půl roku,“ uvedl trenér Petr Kopřiva.

Ten se na vytrvalostní sporty, posilování s vlastní váhou a kompenzační cvičení specializuje již od dětství. Zaměřuje se převážně na triatlon, kdy jako aktivní závodník v roce 2009 dokázal přivézt bronz z ME v dlouhém triatlonu a v minulém roce se nominoval a účastnil legendárního mistrovství světa Ironman na Havaji.

Celý trénink si můžete pustit v úvodním videu. Najdete jej také v pořadu Rodinka, který celoplošná Televize Seznam vysílá každý všední den od 9 hodin.

Reklama

Doporučované