Hlavní obsah

Seriály jsou žrout času, ale nejde jim odolat. Kulturní tipy Kateřiny Winterové

Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová: Co poslouchá, co čte a jaké seriály ji baví?Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Každý týden jdeme za jednou osobností, abychom se zeptali, co poslouchá, na co se dívá a co čte. Nahlédněte s námi do soukromého světa kultury.

Článek

„Hodně mě ovlivnila Björk, v poslední době od ní ale utíkám k Bat For Lashes,“ popisuje Kateřina Winterová, že má ráda spíš komplikovanou hudbu.

V knihovně zase nejčastěji sahá po románech Kateřiny Tučkové nebo po knihách, které se věnují jídlu. „Mám ráda styl z farmy přímo na stůl, vozím si je ze zahraničí,“ ukazuje svoje úlovky Winterová, která se podobnými tématy sama zabývá a v říjnu jí vyjde nová kniha.

Z filmů oceňuje novinku Toman, kde si zahrála pod vedením Ondřeje Trojana. Zároveň ale přiznává velkou slabost pro seriály. Na které se nejčastěji dívá? A proč ji přitahuje zrovna Björk? Podivejte se na úvodní video, kde jsme herečku navštívili v jejím prostředí.

Kateřina Winterová (42) je česká herečka, stálá členka činohry Národního divadla v Praze. V roce 2011 byla nominována za roli Nory na ceny Thálie a Alfreda Radoka. Objevuje se v řadě filmů, naposledy si zahrála ve snímku Toman, který má v říjnu premiéru. Proslavila se také jako zpěvačka skupiny Ecstasy of Saint Theresa. Společně s Janem P. Muchowem vydala tři studiová alba a získala Cenu Anděl v kategorii Zpěvačka roku. V posledních letech ji diváci znají rovněž ze seriálu Herbář. O jídle teď nově vydává vlastní knihu.

Rubrika Moje kultura je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:30 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Rozhovor s Petren Formanem o svém otci a skateboardingu. Kulturní tipy od herečky Kateřiny Winterové a návštěva výstavy Františka Kupky.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:
Kateřina Winterová

Doporučované