Hlavní obsah

Série explozí a střelba v ubytovně pro studentky otřásly Džalálábádem

Terčem útoku se stala ubytovna pro studentky školy pro porodní asistentky.Video: Reuters

 

Reklama

Série explozí otřásla městem Džalálábád na východě Afghánistánu. Slyšet byly i výstřely, které se ozvaly v blízkosti ubytovny studentek školy pro porodní asistentky. Podle prvních informací byli nejméně tři lidé zraněni.

Článek

Východoafghánským městem Džalálábádem otřásla série explozí a z míst, kde k nim došlo, bylo také slyšet střelbu. Informovala o tom agentura Reuters bez zmínky o případných mrtvých či zraněných. Agentura AFP uvedla, že nejméně tři lidé jsou zraněni. Podle místních představitelů se terčem útoku stala kolej pro výuku porodních asistentek.

„V této chvíli byli tři zranění převezeni do nemocnice,” sdělil mluvčí guvernéra provincie Nangarhár, jejíž metropolí je Džalálábád. Není však zřejmé, zda jsou mezi nimi ženy, které se výuky účastnily. Část asistentek byla podle mluvčího z napadené budovy evakuována.

„Po prvním výbuchu jsem slyšel tři další a viděl jsem, jak po ulici běží útočníci,” sdělil podle AFP jeden ze svědků události.

Další muž potvrdil i střelbu. „Slyšel jsem výstřely a viděl útočníky, jak rozmísťují miny. Bezpečnostní síly je teď deaktivují,” řekl tento svědek pod podmínkou zachování anonymity.

Jde o další z útoků, které se v posledních týdnech v Džalálábádu odehrály a vyžádaly si oběti na životech. Zatím se k němu nikdo nepřihlásil, ale v předchozích případech tak učinila teroristická organizace Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Doporučované