Hlavní obsah

Sériový vrah nakreslil portréty svých obětí. FBI mají pomoci při identifikaci zavražděných osob

Sériový vrah Samuel Little se loni přiznal k 90 vraždám.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Americký sériový vrah Samuel Little vlastnoručně nakreslil 16 portrétů žen, které zavraždil. Ty mají pomoci Federálnímu úřadu pro vyšetřování (FBI) při identifikaci alespoň části Littleových obětí. Vrah se loni přiznal k celkem 90 vraždám. Nejstarší z nich se udály už v 70. letech.

Článek

„Doufáme, že někdo – rodinný příslušník, bývalý soused, přítel – by mohl oběť rozpoznat, a poskytnout tím důležitou stopu orgánům pro identifikaci,” komentovala účel portrétů mluvčí FBI Shayne Buchwaldová pro Huffington Post. Podle ní se FBI při identifikaci osob kreslené portréty osvědčily už dříve.

Přestože osmasedmdesátiletý Samuel Little vraždil už v 70. letech, losangeleská policie ho ze tří nevyřešených vražd žen usvědčila na základě vzorku DNA až v září 2014. Rozsudek tehdy zněl trojnásobné doživotí. Všechny tři oběti byly zmláceny a uškrceny.

Při čekání na soud v Los Angeles úřady v nejméně devíti dalších státech začaly procházet staré soudní případy, aby zjistily, jestli nemohou mít s Littlem rovněž souvislost.

Sériový vrah se minulý rok v květnu sám přiznal k 90 vraždám v 16 amerických státech, včetně Floridy, Tennessee, Ohia, Louisiany a Mississippi. Státní a federální úřady se od té doby snaží spojit vrahovo doznání s údaji o desítkách zabitých žen v období let 1970 až 2005.

Doposud se podle deníku Los Angeles Times vyšetřovatelům podařilo objasnit 36 případů. K vyřešení dalších teď mohou pomoci právě kreslené portréty.

Mnoho z Littleových obětí žilo na okraji společnosti a podle FBI jejich smrt nebyla nikdy vyšetřena. „Chceme těm ženám dát jména a jejich rodinám dlouho očekávané odpovědi. To je to nejmenší, co můžeme udělat,” řekli zástupci FBI pro televizi CNN. Federální úřad pro vyšetřování vyzývá k navštívení jejich webových stránek, kde kromě portrétů žen najdou lidé více informací o jednotlivých obětech, které mohou dále pomoci při identifikaci zavražděných osob.

Reklama

Doporučované