Hlavní obsah

Šest českých filmů v soutěžích karlovarského festivalu. Podívejte se, jak je představili sami režiséři

Režiséři představují své filmy v Karlových Varech.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

České filmy mají letos velký podíl v soutěžích Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Podle organizátorů jsou konkurenceschopnější než v minulosti.

Článek

Domácí kinematografie má letos po dvou zástupcích v každé ze tří soutěžních sekcí, tedy mezi hranými filmy, v sekci Na východ od západu i mezi dokumenty.

Mezi deseti světovými a dvěma mezinárodními premiérami v hlavní soutěži se představí road movie Všechno bude z dílny Olma Omerzua. Soupeřit s ním bude debut Domestic režiséra Adama Sedláka.

Soutěž Na východ od Západu má také dva české zástupce, a to Tomáše Pavlíčka s herecky výborně obsazeným filmem Chata na prodej a debutantku Beatu Parkanovou s rodinným snímkem Chvilky.

Český dokument reprezentuje Mimořádná zpráva Tomáše Bojara, která vypráví o dvou zpravodajských redakcích v době očekávání rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana, zda bude znovu kandidovat. Dále pak dokument Jany Andertové V Mosulu, jenž přináší svědectví z předních bojových linií bitvy o Mosul.

Celkem se na festival přihlásilo 1800 hraných a dokumentárních filmů. Ukázky českých zástupců v soutěžích najdete ve videu výše.

Interview je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované