Hlavní obsah

Šest obětí sebevražedného atentátu ve východním Afghánistánu

Atentát se odehrál před stadionem, kde se konal automobilový závodVideo: AP

 

Reklama

Nedělní sebevražedný atentát ve městě Džalalabád si vyžádal šest obětí na životech. Dalších třináct lidí je zraněno. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Článek

Před fotbalovým stadionem se v neděli odpálil sebevražedný atentátník jedoucí na motocyklu. Incident, při kterém zemřelo šest lidí, včetně ženy a malého dítěte, se odehrál ve městě Džalalabád v provincii Nangarhar na východě Afghánistánu. Dalších třináct lidí bylo zraněno, uvedla agentura AP.

Attahullah Khogyani, mluvčí guvernéra provincie, řekl, že zranění byli převezeni do nedaleké nemocnice a guvernér nařídil, aby jim byla poskytnuta okamžitá pomoc. K útoku došlo krátce po skončení provládního automobilového závodu, který se odehrál na stadionu. Stadion byl plný příznivců prezidenta Ashrafa Ghaniho.

K činu se zatím nepřihlásila žádná teroristická skupina, ani Tálibán. V sobotu byli v tomto městě při bombových útocích Islámského státu zabiti dva členové výzvědné služby, včetně ředitele džalalabádského oddělení výzvědné služby spolu s deseti dalšími lidmi - vojáky i civilisty.

Reklama

Doporučované