Hlavní obsah

Šestnáctiletá dívka prolomila rekord TikToku. Sleduje ji 100 milionů lidí

Foto: Wikimedia

Hvězda TikToku Charli D'Ameliová (nalevo) se sestrou Dixie D'Ameliovou.

Reklama

Šestnáctiletá Američanka překonala rekord v počtu sledujících na aplikaci TikTok. Charli D'Ameliovou sleduje 100,9 milionu fanoušků a účet na sociální síti jí vloni vydělal čtyři miliony dolarů.

Článek

Šestnáctiletá dívka Charli D'Ameliová z Connecticutu se stala první uživatelkou aplikace TikTok, která překročila hranici 100 milionů sledujících. Tohoto milníku dosáhla po roce a půl působení na aplikaci, která slouží ke sdílení krátkých videí.

Své první video D'Ameliová zveřejnila v červnu roku 2019. Virální se podle serveru Forbes stala série jejích tanečních videí. Krátce poté ji zpěvačka Bebe Rexha pozvala do brooklynského Barclays Center na svůj koncert se skupinou Jonas Brothers.

Od té chvíle začala sláva i počet sledujících D'Ameliové stoupat. Opustila své rodné město Norwalk v Connecticutu a přestěhovala se do LA. Na sociálních sítích sdílela například své zážitky z pařížského týdnu módy, hostování v televizním pořadu The Tonight Show a v neposlední řadě uzavírala smlouvy s různými společnostmi, například s kosmetickou firmou EOS nebo módní značkou Hollister. Podle časopisu Forbes jí takové obchody vydělaly čtyři miliony dolarů (88,5 milionu korun) jen za poslední rok.

D'Ameliová v neděli poděkovala za svůj rekordní úspěch svým fanouškům prostřednictvím Twitteru: „Podporuje mě 100 milionů lidí… Opravdu nemohu uvěřit tomu, že je to skutečné.“

Její aktivitu na sociálních sítích však provázely kontroverze. Server BBC uvedl, že v první epizodě její rodinné reality show Večeře s D'Ameliovými se fanouškům nelíbilo, jak se hvězda chovala ke svému osobnímu kuchaři. Označili to za neuctivé a na protest ji přestalo sledovat 600 000 lidí. Kritika utichla poté, co D'Ameliová sdílela video, v němž se za své chování omluvila.

Začátkem letošního roku se však na D'Ameliovou soustředila pozornost kvůli další kontroverzi. Byla označena za průkopnici trendu na TikToku, kterým je tanec nazvaný Renegade. Sama netvrdila, že ho vymyslela. Ve skutečnosti tanec pocházel od černošské teenagerky Jalaiah Harmonové z Atlanty, která v době vzniku tance měla jen několik tisíc fanoušků na Instagramu.

V dubnu se Charli stala první osobou, kterou na TikToku sledovalo 50 milionů lidí.

Vloni dabovala animovanou postavu ve filmu Stardog and Turbocat. Koncem roku 2020 by jí měla vyjít první kniha Charli: The Ultimate Guide To Keeping It Real.

Známá je také sestra D'Ameliové Dixie, která se objevuje v několika videích Charli. Sama má na TikToku 44,8 milionu sledujících.

Reklama

Doporučované