Hlavní obsah

Šestý Super Bowl pro Patriots a Bradyho. Finále NFL přineslo rekordy

Super Bowl ovládli New England Patriots.Video: Šimon Trantina, AP

 

Reklama

V 53. Super Bowlu se utkali hráči New England Patriots a Los Angeles Rams. Vítězstvím v poměru 13:3 si nejsledovanější sportovní událost Spojených států podmanili hráči Nové Anglie.

Článek

O vítězství Patriotů rozhodl touchdown třiadvacetiletého running backa Sonyho Michela. Ten přišel ale až ve čtvrté čtvrtině, nejen tedy, že samotný výsledek byl nejchudším na body v historii, také se vůbec poprvé v Super Bowlu na první touchdown čekalo do poslední čtvrtiny zápasu.

Skóre otevřel i uzavřel proměněnými field goaly Stephen Gostkowski. O poločase vedli Patrioti 3:0, šlo o nejnižší skóre o poločasu od roku 1975.

Rams dokázali poprvé skórovat ve třetí čtvrtině, kdy proměněným field goalem ze vzdálenosti 53 yardů na 3:3 srovnal Greg Zuerlein. V 8. minutě poslední čtvrté čtvrtiny však Michel zaznamenal touchdown a necelou minutu a půl před koncem vítězství Patriots pojistil druhým field goalem Gostkowski.

Do historie Národní fotbalové ligy se v noci z neděle na pondělí nesmazatelně zapsal Tom Brady, který bývá často označovaný za nejlepšího quarterbacka všech dob. Trofej Vince Lombardiho totiž získal pošesté a stal se prvním hráčem, kterému se to povedlo.

„Rams nám ztížili každý herní tah, hodně je uznávám, trenéra Phillipse, všechny jejich hráče. V obraně hráli velmi dobře, naštěstí naše defenziva odehrála nejlepší utkání sezony. Bylo to neuvěřitelné vítězství,“ řekl Brady na tiskové konferenci po zápase.

Tradiční poločasové vystoupení, o které se v minulosti postarali například Aerosmith, Prince nebo Madonna, letos obstarala skupina Maroon 5 ve spolupráci s raperem Travisem Scottem. Drtivá většina diváků byla jejich výkonem zklamána, na Twitteru se objevují komentáře o tom, že pyrotechnická show byla lepší než zpěváci a že šlo o ostudně nudnou show.

Reklama

Související témata:

Doporučované